Uručenje donacija

Vredne donacije vlasotinačkom Domu zdravlja i vrtiću

Preduzeće Hidro sistem Vlasotince doniralo je Domu zdravlja automobil marke Pežo sa sedam sedišta, a Predškolskoj ustanovi „Milka Dimanić“ plac koji se naslanja na onaj na kom se nalazi objekat „Кolibri“.

Povod za donaciju, kako je pojasnio direktor HSV-a Jovan Cvetković, bila je pomoć Vlade Srbije privredi koja je počela prošle i nastavila se u ovoj godini i koju je koristilo i preduzeće HSV.

Mi smo još prošle godine odlučili da nekima od ustanova doniramo ono što im je potrebno i na taj način zajednici vratimo deo onoga što smo dobili. U dogovoru sa lokalnom samoupravom odlučili smo da to bude vozilo za Dom zdravlja i plac za proširenje prostora vrtića. Trudićemo se da i dalje pomažemo i doniramo našu zajednicu, naše ustanove i naše klubove, a doniramo i pomažemo i pojedincima i to ne samo iz naše opštine – rekao je direktor HSV-a Jovan Cvetković.

This slideshow requires JavaScript.

Direktor Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović zahvalila je u ime pacijenata i zaposlenih na donaciji.

Ovo je jedna od najvećih donacija koje smo dobili. Novo vozilo će mnogo olakšati naš rad. Naša vozila zahtevaju stalno obnavljanje. Ovo treba da bude primer i ostalim kompanijama da na ovakav ili sličan način pokažu društvenu odgovornost – rekla je Stanković Mitrović.

Ona je podsetila da su zdravstveni radnici poneli veliki teret u prethodnih godinu dana.

Кoristim priliku da pozovem građane da se vakcinišu jer samo tako možemo da se vratimo redovnim aktivnostima. Radnim danima od 7 do 19 i vikendom od 8 do 18 sati Dom zdravlja je otvoren za vakcinaciju, a imamo i sve vrste vakcine – dodala je direktorka Doma zdravlja.

Direktor PU „Milak Dimanić“ Snežana Filipović naglasila je da će donacija omogućiti da ustanova stvori još bolje uslove za brigu i staranje o deci. Reč je o placu površine 406 metara kvadratnih.

Planirali smo da rekonstruišemo stari objekat i da dogradimo novi deo jer nam nedostaje prostor, a i na čekanju je više od 100 dece. Dogradnja će se raditi najverovatnije sledeće godine, a u ovoj godini ćemo raditi vrtić u Stajkovcu, gde ćemo rekonstruisati stari objekat i dograditi još jednu sobu zbog povećanog broja dece – rekal je Filipović.

Preduzeće Hidro sistem Vlasotince osnovano je 2006.godine i bavi se hidrograđevinskim radovima i poslovima niskogradnje.

Takođe pročitajte

Portret sa likom Branka Miljkovića na onlajn licitaciji LFN

Lokalna fondacija Niš nastavlja dobru tradiciju Fejsbuk licitacija! Ovog puta na licitaciji se nalazi portret …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.