Vredna donacija Klinici za kardiohirurgiju u Nišu – operacije srca bez reza

Klinika za kardiohirurgiju u Nišu dobila donaciju vrednu 36 miliona dinara kojom će se obezbediti kompletna oprema za video-endoskopske procedure na srcu.
“Ovo je jedan veliki iskorak za našu Kliniku i očekujem da ćemo već za nekoliko meseci početi da radimo prve operacije “bez reza”, izjavio je direktor ove Klinike dr Dragan Milić i pojasnio da će donatori nabaviti endoskopski stub, instrumente za minimalno invazivne procedure i pneumatsku ruku vrhunskih svetskih proizvođača ove opreme.

Donaciju je obezbedila humanitarna hrišćanska organizacija iz SAD čiji su predstavnici Dženifer i Čad Grifits istakli da je njihova jedina želja da pomognu srpskom narodu i da je donacija bezuslovna.
“Naročito me raduje što će naše mlade kolege imati mogućnost da se edukuju u najvećim zdravstvenim centrima u svetu, dodaje doktor Milić i otkriva da će se za ovu proceduru obučiti tim lekara koga čine hirurzi Aleksandar Kamenov i Vladimir Stoiljković, anesteziolozi docent Mlađan Golubović i dr Nenad Jovanović, perfuzer Radovan Dramićanin i instrumentarka Jelena Marinković.

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici konkursa Oni su heroji 2024.

Na svečanoj dodeli nagrada, u okviru konkursa „Oni su heroji“, predstavljeno je 10 nesebičnih i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.