Volonteri Crvenog krsta po 22.put u Gadžinom Hanu

Crveni krst Gadžinog Hana po 22.put organizuje Letnji kamp na kome ove godine učestvuju 60 mladih, od 13 do 18, godina iz Srbije i Bugarske.

Pored sticanja znanja o promociji humanih vrednosti, borbi protiv trgovine ljudima i bolesti zavisnosti, o prvoj pomoći i zaštiti od požara,..učesnici Kampa u prilici su da upoznaju prirodu i kulturno nasleđe Zaplanja.

volonteri gadzin han bugarskaKoordinator Mladen Milojković iz Crvenog krsta kaže da ih uče humanosti i drugarstvu i drugim univerzalnim ljudskim vrednostima. Učestvuju deca iz Bujanovca, Bele Palanke, Vlasotinca, Doljevca, Gračanice, Kosovog Polja, Kosovske Kamenice, Majdanpeka, Svilajnca, Ćićevca, Pirota, Novog Brda kao i domaćini.13843512_1007765419339837_947374954_o

“Kamp koji se održava više od dve decenije sada je dobio i međunarodni karakter. Gadžin Han ima prekograničnu saradnju sa opštinom Kostinbrod, imali smo jedan projekat i ta saradnja se nastavila. Sada imamo decu iz Bugarske u kampu, kaže Saša Đorđević, predsednik opštine Gadžin Han.

Učiteljica Borka Petrova  iz Kostibroda kaže da i u njenoj zemlji obučavaju decu za pružanje pomoći, ali ne organizuju ovakve kampove.

Učesnici kampa su posetili Nišku Banju, manastir Lipovac, Sokobanju i znamenitosti opštine Gadžin Han.

 

Takođe pročitajte

Kako prepoznati krivu kičmu kod dece?

1. Šta je uzrok nastanka skolioze? Za nastanak skolioze se obično okrivljuje fizička neaktivnost, loše …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.