nedelja , 27 septembra 2020

Volja za životom pobedila džinovski tumor

Stručnost lekara aleksinačke Opšte bolnice i volja za životom jedne bakice od 90 godina pobedili su juče zvaničnu medicinu. Baki je izvađen tumor jajnika težak 8 kilograma i ona se uspešno oporavlja nakon operacije.

Baka iz okoline Aleksinca bila je svesna da je operacija veliki rizik zbog nejnih godina i opšteg zdravstvenog stanja ali je ipak molila lekare da je operišu “pa kako Bog da”.

“Podvig je utoliko veći što je baka teška jedva 52 kilograma. Tumor je teži od 10 posto njene telesne težine i ne samo da je imala bolove već joj je i život bio ugrožen.  Postoperativni tok ide dobrim tokom, kaže primarijus  Miroslav  Miljković.
Zasluge pripadaju pomenutom Miljkoviću ali i anesteziologu Mladenu Stojanoviću, hirurgu Vladi Stevanoviću,  instrumentarkama Danijeli Dimitrijević i Plani Miletić.

Lekari kažu da će pamtiti ovu operaciju kao svojevrsnu životnu lekciju da  od života nikada ne treba odustati jer “dok ima leka ima i veka”.

Redakcija zadržava pravo da ne objavi slike tumora (jer ne želimo da vas uzmenirimo sadržajem jer ova priča treba među svima nama da širi optimizam i veru da su čuda moguća. Nadamo se da će ova baka zajedno sa svima nama proslaviti 100.rođendan.

 

 

Takođe pročitajte

Dani turizma u Nišu – Besplatne vožnje i razgledanje grada

U okviru DANA TURIZMA U NIŠU, u organizaciji Turističke organizacije Niš, građanima, posetiocima i turistima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.