nedelja , 11 aprila 2021

Vojska SAD obezbedila vrednu donaciju ustanovi “Mara”

Komanda vojske SAD za Evropu odobrila je projekat građevinske rekonstrukcije ustanove “Mara” koja vodi računa o osobama ometenim u razvoju.

Vrednost donacije je 600 000 dolara i podrazumeva adaptaciju celog objekta ustanove “Mare” sa dogradnjom i uređenjem prvog sprata gde će se preseliti celokupna administracija dok ce rekonstruisano i prošireno prizemlje sa novim sadržajem služiti za boravak njenih korisnika. Ustanova “Mara” danas ima 70-75 korisnika starosne dobi od 5-65 godina i 41 zaposljenog.

“Posebno se zahvaljujem Americkoj ambasadi na razumevanju i podrsci ovom projektu kao i rukovodstvu ustanove “Mare” g. Randjelovicu i g. Otasevicu na angazovanosti i koordinaciji u obezbedjivanju svih preduslova koji su bili neophodni kako bi se projekat uzeo u razmatranje. Zahvalnost dugujem i g. Jim Hake-u, osnivacu i direktoru humanitarne organizacije Spirit of America, koji vec duzi niz godina daje podrsku ustanovi “Mara”, izjavio je doktor Dragan Milić, predsednik Kluba američko-srpskog prijateljstva.

“Od svih mnogobrojnih donacija koje su do danas odobrili i realizovali nasi Americki prijatelji u Nisu, meni je ova mozda i najdraza jer ide tamo gde je i najpotrebnija. Stepen civilizovanosti jedne drustvene zajednice ogleda se u njenom odnosu prema onoj grupi stanovnistva koja ne moze sama da vodi racuna o sebi…. uslovi za boravak i rad sticenika “Mare” koji su do sada bili dobri, uskoro ce biti izvanredni…. Korisnici kao i zaposljeni u “Mari” to zasluzuju….

Takođe pročitajte

’’Anjin svet ’’ – Snažna poruka novog romana Lele Stojanović

’’Anjin svet ’’ je novi roman za decu iz pera Lele Stojanović koji je po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.