SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Vojni lekari iz Alžira u poseti niškoj Vojnoj bolnici

Na osnovu međunarodno vojne saradnje između Ministarstva odbrane  Srbije sa DNR Alžir tročlana delegacija vojnog zdravstva posetila je nišku Vojnu bolnicu

Delegaciju koju su činili pukovnik Bemkhelil Mohamed Mustafa, pukovnik Tarek Kouachi i major Sabri Ferroum dočekali su pukovnik doc.dr.sc.med. Nebojša Đenić, hirurg, načelnik Odeljenja za hirurške bolesti, potpukovnik dr Saša Mladenović, ortoped , načelnik Operacionog bloka sa sterilizacijom i potpukovnik dr Zoran Smiljković, fizijatar , Načelnik Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

U kompleksu Vojne bolnice Niš, gosti su obišli zgradu radiologije, zgradu Prvog hirurškog paviljona , zidanu u periodu od 1900. do 1906. godine, koja uživa status zaštićenog kulturnog dobra kao i spomen piramidu žrtvama pegavog tifusa na samom ulazu u Vojnu bolnicu Niš. U Odeljenju za hiruške bolesti, pokazan je Operacioni blok sa sterilizacijom, kao osnovni element u funkcionisanju hirugije.

Nakon obavljenih razgovora i obilaska gosti su izrazili zadovoljstvo sa svim što su videli, inpresionirani dugogodišnjim postojanjem ove vojno zdravstvene ustanove i njenom ulogom i značajem u sistemu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Takođe pročitajte

Kako se efikasno zaštititi u sezoni virusa?

Sa dolaskom hladnijih meseci, posebno krajem jeseni i početkom zime, nastupa sezona virusa od kojih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.