utorak , 9 avgusta 2022

Vojni lekar u poseti selu Gazdare

Akcija „Vojni lekar na selu“ koju sprovodi 3. Centar za obuku iz Leskovca u saradnji sa opštinskom upravom opštine Medveđa, realizovana je 14. maja u osnovnoj školi mesne zajednice Gazdare.

Kapetan Predrag Kostić je rekao da se ova akcija sprovodi unazad 5 godina, i da je do sada bilo obuhvaćeno 20-ak mesnih zajednica. U sklopu akcije vršeni su opšti lekarski pregledi pacijanata, merenje pritiska, šećera u krvi i EKG, kao i stomatološki pregled meštana sela Gazdara i okoline.
Predsednik opštine dr Nebojša Arsić ističe da je cilj akcije pružanje lekarske pomoći meštanima sela i jačanje saradnje pripadnika vojske sa ustanovama na teritoriji opštine Medveđa. „Obzirom da je Gazdare veliko selo koje nema svoju ambulantu, za meštane ove mesne zajednice i okoline su ovakve akcije veoma korisne, jer pacijenti nemaju potrebe da putuju u druga mesta kako bi obavili pregled.
Doktor veterinarske medicine iz 3. Centra za obuku u Leskovcu, major Saša Tvdrorijeka, pridružio se svojim kolegama i u toku dana izvršio uvid u zdravstveno stanje stoke i pružio savetodavnu pomoć u okviru svojih mogućnosti i mogućnosti na terenu. Agronom opštinske službe davao je stručne savete iz oblasti poljoprivrede domaćinima sa poljoprivrednim zasadima.
Direktori Centra za socijalni rad i Crvenog krsta u Medveđa, Saša Gikić i Ljuljeta Kosumi, kažu da su iskoristili ovu akciju kako bi dali svoj doprinos akciji i ujedno obišli korisnike njihove ustanove.

Takođe pročitajte

Posle KORONE u Nišu povećan broj dobrovoljnih davalaca krvi

Epidemija Kovid 19 bespovratno je promenila svet a neke stvari učinila je boljim, barem što …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.