Vlasotince na mapi Balkanske rute

Članovi Moto kluba Dalmacija su na svom proputovanju pod nazivom Balkanska ruta posetili Vlasotince gde će družiti sa članovima vlasotinačkog Moto klubu BMW.

moto klub todorovicMotorciklisti su sa BMW motorima krenuli su iz Splita, u koji će se vratiti devetog dana putovanja i nakon pređenih 7000 km. Putovali su preko Slovenije, Slavonije, Vojvodine i idu put Budve i Sarajeva.

U Vlasotincu su ih dočekale kolege, članovi pomenutog BMW moto kluba, predsednik opštine Zoran Todorović i predstavnici Turističke organizacije.

„Ljudi motoristi su putnici, avanturisti i nemaju nikakvih blokada u glavi. Putujemo i družimo se. Interesuju nas novi ljudi, prostranstva i kulture, rekao je predsednik splitskog moto kluba Željan Rakela po dolasku u Vlasotince i susretu sa predsednikom opštine Zoranom Todorovićem koji se složio sa njim.

„Ne treba da se delimo već da se spajamo i da se ovakve manifestacije češće dešavaju, rekao je Zoran Todorović.moto klub

Motociklisti su dočekani pogačom i solju, u galeriji Narodne biblioteke pogledali su film „Nebeska igra“, Nebojše Ilića Ilketa koji promoviše turističke potencijale Vlasotinca, pogledali su stalnu postavku fotografija starog Vlasotinca i osvežili se.

Na pitanje čime se bavi kada nije na Balkanskoj ruti, Željan Rakela je rekao da je vlasnik firme koja se bavi obezbeđenjem, broji 50 zaposlenih i postoji 18 godina, a da putuje kad god mu se ukaže prilika.

„U poslednjih šest godina proputovao sam pet kontinenata, obišao 100 država i prešao preko 300 000 kilometara – sabrao je Rakela svoje putešestvije.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.