„Vlasotince dušu ima!“ – nasleđe koje treba čuvati i poštovati

Predstavnici medija čiji su projekti odobreni na konkursu za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja potpisali su danas ugovore sa opštinom Vlasotince a jedan od njih je i projekat našeg portala „Vlasotince dušu ima“.

vlasotince medijiGraditeljsko nasleđe predstavlja jedinstvenu i nezamenljivu kulturološku vrednost društva, jer, stvarano generacijama, direktno ukazuje na celokupni razvoj društva i sredine u kojoj se nalazi. Zato se često čuje od onih koji posete ovu varoš „da ima dušu“ uprkos svim urbanističkim iskušenjima.  Ciklus reportaža o ovom aspektu  kulturnog nasleđa trebalo bi da doprinese promeni svesti kod onih koji još uvek ne shvataju da je ovo nasleđe važno za turistički razvoj ali i za bolji ugođaj onih koji žive u ovom gradu.

Inače, u samom Vlasotincu postoje utvrđena nepokretna kulturna dobra: „Gigina kuća“ – vlasnik opština Vlasotince, Crkva Sošestvije Sv. Duha -SPC, Zgrada stare opštine tzv. „Turska kula“- vlasnik Zavičajni muzej u Vlasotincu i Centralni gradski skver sa spomenikom. Predmet našeg interesovanja biće i Spaskina kuća, Mlin, Zgrada internata, Palata Milana Valčića (Crnoravsko), Zgrada Partizan. Navedena nepokretna kulturna dobra svedoče o društveno-ekonomskom i kulturno-istorijskom razvoju grada .vlasotince mediji projekat

Predsednik opštine Zoran Todorović zahvalio se predstavnicima medija što su izveštavali sa područja vlasotinačke opštine i kada nije bilo ugovora i što su informisali građane ne samo na temu projekata već i o svim bitnim događajima u opštini Vlasotince.

„Naš je cilj da građane informišemo na pravi način, vi ste spona koja to omogućuje. Nastojaćemo da nastavimo saradnju i ubuduće, verujem, sa malo većim budžetom za medije, što je od interesa za sve – rekao je predsednik Todorović.

vlasotince projekat srdjan stamenkovicOvo je bio drugi konkurs ove godine za medijske projekte u Vlasotincu i na njemu se je javilo 10 medija, udruženja i organizacija koji su aplicirali za sredstva u ukupnom iznosu od milion dinara. Odlukom komisije, sredstva su dobili predstavnici sedam medija i udruženja koja su se obavezala da sadržaje plasiraju putem određenim medija: TV Leskovac 320.000 dinara, TV Kopernikus i TV Vlasotince po 200.000 dinara, , Udruženje Jug film  Vlasotince (portal Infodesk) 70.000 dinara, portal Sportska strana juga 55.000, Udruženje za zdravlje, lepotu i tradiciju  Med (Internet magazin Sana Life) 35.000 dinara.

Takođe pročitajte

„Zvuci Ulica – Tri godine života u Kini“ – može li knjiga doneti muziku?

„Zvuci Ulica – Tri godine života u Kini“ prvi je roman Dušana Crkvenjakova u kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.