utorak , 25 januara 2022

“Vlasotince dušu ima!” – nasleđe koje treba čuvati i poštovati

Predstavnici medija čiji su projekti odobreni na konkursu za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja potpisali su danas ugovore sa opštinom Vlasotince a jedan od njih je i projekat našeg portala “Vlasotince dušu ima”.

vlasotince medijiGraditeljsko nasleđe predstavlja jedinstvenu i nezamenljivu kulturološku vrednost društva, jer, stvarano generacijama, direktno ukazuje na celokupni razvoj društva i sredine u kojoj se nalazi. Zato se često čuje od onih koji posete ovu varoš “da ima dušu” uprkos svim urbanističkim iskušenjima.  Ciklus reportaža o ovom aspektu  kulturnog nasleđa trebalo bi da doprinese promeni svesti kod onih koji još uvek ne shvataju da je ovo nasleđe važno za turistički razvoj ali i za bolji ugođaj onih koji žive u ovom gradu.

Inače, u samom Vlasotincu postoje utvrđena nepokretna kulturna dobra: „Gigina kuća” – vlasnik opština Vlasotince, Crkva Sošestvije Sv. Duha -SPC, Zgrada stare opštine tzv. „Turska kula”- vlasnik Zavičajni muzej u Vlasotincu i Centralni gradski skver sa spomenikom. Predmet našeg interesovanja biće i Spaskina kuća, Mlin, Zgrada internata, Palata Milana Valčića (Crnoravsko), Zgrada Partizan. Navedena nepokretna kulturna dobra svedoče o društveno-ekonomskom i kulturno-istorijskom razvoju grada .vlasotince mediji projekat

Predsednik opštine Zoran Todorović zahvalio se predstavnicima medija što su izveštavali sa područja vlasotinačke opštine i kada nije bilo ugovora i što su informisali građane ne samo na temu projekata već i o svim bitnim događajima u opštini Vlasotince.

“Naš je cilj da građane informišemo na pravi način, vi ste spona koja to omogućuje. Nastojaćemo da nastavimo saradnju i ubuduće, verujem, sa malo većim budžetom za medije, što je od interesa za sve – rekao je predsednik Todorović.

vlasotince projekat srdjan stamenkovicOvo je bio drugi konkurs ove godine za medijske projekte u Vlasotincu i na njemu se je javilo 10 medija, udruženja i organizacija koji su aplicirali za sredstva u ukupnom iznosu od milion dinara. Odlukom komisije, sredstva su dobili predstavnici sedam medija i udruženja koja su se obavezala da sadržaje plasiraju putem određenim medija: TV Leskovac 320.000 dinara, TV Kopernikus i TV Vlasotince po 200.000 dinara, , Udruženje Jug film  Vlasotince (portal Infodesk) 70.000 dinara, portal Sportska strana juga 55.000, Udruženje za zdravlje, lepotu i tradiciju  Med (Internet magazin Sana Life) 35.000 dinara.

Takođe pročitajte

Otvorena izložba “Pod šajkačom zgnezdilo se srce”

Sa željom da povodom božićnih praznika priredimo program koji će privući pažnju odlučili smo se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.