petak , 16 aprila 2021

Vlasotince dobilo izlaz na “more”

Nova razglednica Vlasotinca premijeru je imala na na devetoj Izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu gde je osvojila treću nagradu u kategoriji “turistička razlgednica”.

vlasotince-tov-olivera-cvetkovicRazglednice su urađene po ideji Olivere Cvetković, direktorke Turističke organizacije Vlasotinca a zanimljive i duhovite ilustracije uradila je Sonja Bajić iz Novog Sada koja se profesionalno bavi pravljenjem personalizovanih ilustracija.

“Razglednica predstavlja ilustrovanu mapu Vlasotinca, sa istaknutim najznačajnijim objektima u gradu i posebno istaknutim „vlasotinačkim morem“ kako Vlasotinčani u šali nazivaju akumulaciono jezero na Vlasini. Interesantna je poleđina razglednice gde ističemo da je ovo godina kada Vlasotince slavi pet vekova postojanja (1516-2016), kao i vlasotinačke umotvorine, na svakoj razglednici drugačija,  sa ciljem da se istakne naš lokalni dijalekt, koji je izuzetno slikovit i duhovit, na koga trebamo da budemo ponosni, kaže direktorka Olivera Cvetković.vlasotince-razglednica

 

Takođe pročitajte

Stefan Jović na otvorenom času košarke u Nišu

Koliko dece iz Niša sanja da napravi dvokorak ka ostvarenju košarkaških snova i da krene …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.