subota , 18 januara 2020
Početna / ZDRAVLJE / Vlasotinčanka Katarina Veličković proglašena za Boginju vina

Vlasotinčanka Katarina Veličković proglašena za Boginju vina

Drugi salon vina Vina juga, centralna nanifestacija Vinskog bala, okupio je ove godine dvadesetak izlagača iz zemlje, ali i dva predstavnika Mađarske, iz gradova Tokaj i Budimpešta.

Kada smo prošle godine ideju organizovanja salona sproveli u delo, imao sam utisak da smo započeli jedan lep, ali težak posao. Dva su motiva postojala. Prvi, da se posetioci upoznaju sa ponudom drugih vinarija, a drugi – da svi naši vinari mogu da razmene iskustva na licu mestai da ih primene u svojoj proizvodnji. Iz razgovora sa njima rekao bih da im je sve to koristilo. Nadam se da će i ove godine biti zadovoljni sadržajem na salonu vinarekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

On je, nazdravljajući sa velikim majstorom Vinskog viteškog reda Simeon SretenomMladenovićem ,svečano otvorio ovogodišnji salon.

U bašti hotela Novi Zemun smenjivalisu se nastupi vitezova vina, vinogradarskih vila, folklornih ansabmala, a posebnu pažnju publike, kao I svake godine, izazvalo je takmičenje u brzom ispijanju špricera na kome je pobedio Marko Bogdanović iz Bobišta. On je pet čaša ovog pića popio za 13 sekundi i 43 stotinke.

Na glavnoj bini, pobednicima tradicionalnih konkursa dodeljene su diplome I nagrade, a zaBoginju vina proglašena je Vlasotinčanka Katarina Veličković.

Vatrometom I sjajnim dvočasovnim koncertomSanje Ilića I Balkanike završen je 32.Vinski bal

Takođe pročitajte

Trik za uklanjanje anksioznog napada

Preznojavanje, osećaj gušenja, panika, trnjenje ruku i usana, osećaj nelagode… samo su neki od simptoma …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.