petak , 3 februara 2023

Vlasotinčanka Katarina Veličković proglašena za Boginju vina

Drugi salon vina Vina juga, centralna nanifestacija Vinskog bala, okupio je ove godine dvadesetak izlagača iz zemlje, ali i dva predstavnika Mađarske, iz gradova Tokaj i Budimpešta.

Kada smo prošle godine ideju organizovanja salona sproveli u delo, imao sam utisak da smo započeli jedan lep, ali težak posao. Dva su motiva postojala. Prvi, da se posetioci upoznaju sa ponudom drugih vinarija, a drugi – da svi naši vinari mogu da razmene iskustva na licu mestai da ih primene u svojoj proizvodnji. Iz razgovora sa njima rekao bih da im je sve to koristilo. Nadam se da će i ove godine biti zadovoljni sadržajem na salonu vinarekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

On je, nazdravljajući sa velikim majstorom Vinskog viteškog reda Simeon SretenomMladenovićem ,svečano otvorio ovogodišnji salon.

U bašti hotela Novi Zemun smenjivalisu se nastupi vitezova vina, vinogradarskih vila, folklornih ansabmala, a posebnu pažnju publike, kao I svake godine, izazvalo je takmičenje u brzom ispijanju špricera na kome je pobedio Marko Bogdanović iz Bobišta. On je pet čaša ovog pića popio za 13 sekundi i 43 stotinke.

Na glavnoj bini, pobednicima tradicionalnih konkursa dodeljene su diplome I nagrade, a zaBoginju vina proglašena je Vlasotinčanka Katarina Veličković.

Vatrometom I sjajnim dvočasovnim koncertomSanje Ilića I Balkanike završen je 32.Vinski bal

Takođe pročitajte

U MediGroup porodilištu rođena 5000. beba

U godini u kojoj će proslaviti deceniju poslovanja, najveći privatni zdravstveni sistem ima dodatnih razloga …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.