Vlasotinački vrtić među 10 najboljih u Srbiji

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja proglasio je 10 najboljih vrtića u Srbiji među kojima je i Predškolska ustanova „Milka Dimanić“ iz Vlasotinca.Direktorka Snežana Filipović kaže da iza ovih rezulatata stoje dobri međuljudski odnosi u kolektivu, posvećenost poslu, ljubav prema deci i saradnja sa roditeljima.

„Ovo priznanje pripada svima koji učestvuju u procesu odgajanja naših mališana. Imamo četiri vrtića i 15 grupa u kojima boravi 700 dece. Sarađujemo sa vrtićama u zemlji a nedavno smo potpisali sporazum o saradnji sa predškolskom ustanovom „detksa gradina radost“ iz bugarskog grada Elin-Pelin. Pored stručnog usavršavanja planiramo i zajedničke projekte, kaže direktorka Filipović.

Inače,  vlasotinački vrtić su posetile Violeta Pančić i Darija Nikolić, savetnice za profesionalni razvoj u pomenutom Zavodu. Zaključak savetnica je da se u ovoj ustanovi radi izuzetno stručno, da obiluje bogatstvom ideja u realizaciji vaspitno-obrazovnog rada i da je timski rad u koji su uključeni roditelji kao ravnopravni partneri na izuzetnom nivou.

Da podsetimo, u projektu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja „Razvoj kriterijuma za procenu vaspitno-obrazovnih ustanova kojima će se dodeliti posebno priznanje za kvalitetan rad“ a nakon eksternog vrednovanja predložen je vrtić „Milka Dimanić“.

Projekat ima za cilj formulisanje kriterijuma na osnovu kojih će se vaspitno-obrazovnim ustanovama dodeljivati posebna priznanja, odnosno značke kvaliteta. Reč je o projektu koji se bavi onim što je dobro u sistemu vaspitno-obrazovnog rada i koji treba da promoviše dobru praksu koja postoji u predškolskim ustanovama.

Takođe pročitajte

Trag fondacija objavila treći konkurs za organizacije u okviru programa „Pokret Polet“

Trag fondacija, u okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“, objavila je treći konkurs za podršku javnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.