Vlasotinački bibliotekari vredni i po najvećim vrućinama

Sezonu godišnjih odmora u  Narodnoj biblioteci „Desanka Maksimović“ iskoristiće da obave jedan od najobimnijih poslova u bibliotekačkoj delatnosti jer će  do 21. jula obaviti reviziju knjižnog fonda.

Osim što predstavlja zakonsku obavezu, revizijom se utvrđuje stvarno brojčano i fizičko stanje inventarisane bibliotečke građe. Nakon izvršene detaljne provere fonda, a to je preko 50.000 publikacija, biće utvrđeno precizno stanje fonda i proverena njegova sadržina. Revizija se radi jednom u 10 godina a poslednji put su je vlasotinački bibliotekati obavili 2008.godine.

„Revizija je obiman i odgovoran posao, koji zahteva što veću preciznost kako bi dobijene informacije bile tačne. Usklađenost podataka važna je kako za bibliotekare tako i za korisnike. Na poslovima revizije biće angažovani svi radnici. Radiće se redovno u dve smene, od 8 do 18 časova. Za vreme trajanja revizije Biblioteka će raditi redovno, osim onih odeljenja u kojima se u toj nedelji radi revizija knjižnog fonda, kaže direktorka Miljana Išljamović.

Tokom revizije sačiniće se liste predloga za otpis po četiri osnova: jedinice bibliotečko-informacione građe koje nisu pronađene u fondu, dotrajale i neupotrebljive jedinice, ne vrećene jedinice bibliotečko-informacione građe – na zaduženju duže od tri godine i neaktuelne jedinice. Zapisnik o izvršenoj reviziji razmatraće Upravni odbor biblioteke, koji će nakon toga doneti odluku o otpisu bibliotečko-informacione građe.

Radionice u okviru Letnjeg programa odvijaće se po planu i utvrđenom rasporedu.

Takođe pročitajte

Podržite oslikavanje murala u čast poznatom novinaru Miloradu Doderoviću

Lokalna Fondacija Niš vas poziva da se pridružite kampanji prikupljanja sredstava za oslikavanje murala sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.