subota , avgust 17 2019
Početna / BIZNIS / Vizitorski centar gotov do kraja godine

Vizitorski centar gotov do kraja godine

Udruženim snagama Niš, Sofija i Montana uz podršku Evrospke Unije uveliko su na samom kraju završetka izgradnje Vizitorskog centra u blizini Cerjanske pećine.

Direktor Turističke organizacije Uroš Parlić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišli su danas Vizitorski centar gde su radovi u završnoj fazi. Rok za završetak radova je do kraja godine kako ističe Parlić.

Grad Niš preko Turističke organizacije Niša finansira i učestvuje u organizaciji realizacije projekta prekogranične saradnje Evropskog projekta iz predpristupnih fondova, izgradnja Vizitorskog centra na lokaciji Cerjanska pećina.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

“Sa izgradnjom objekta se krenulo u maju ove godine, a rok za završetak radova je do kraja godine. Ukoliko vremenski uslovi budu služili taj rok će biti ispoštovan. Objekat od preko 300 kvadrata će služiti za razvoj agrarnog, ruralnog i speleo turizma na lokaciji Cerjanska pećina. Niš finansira te projekte i nadamo se da će ovo biti još jedan od primera uspešne saradnje u predpristupnom fondu.
Vizitorski centar sadržaće pored samog centra i prostor za galeriju gde će biti izložene slike speleo nakita iz tih dvorana za one koji neće moći da siđu. Biće i prostora za boravak čuvarske službe, a i prostor gde će ljudi moći da se okrepe, presvuku, kao i deo za opreme potrebne za silazak u pećinu čija je nabavka predviđena. Zaštitna odela, cizme, radio stanice, šlemovi, lampe i nakon završetka objekta, preuzeće ga Direkcija za izgradnju grada, koja je i do sada upravljala samom Cerjanskom pećinom i gde će smestiti svoje ljude koji će ovu lokaciju održavati stalno dostupnom.” – kaže direktor TON-a Uroš Parlić.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je istakao da je značajno što se na ovaj način okončava još jedan od projekata o kome se dugo govorilo.

Značajan je projekat ne samo zbog lokaliteta same Cerjanske pećine i zbog velikog broja speleologa , turista koji dolaze jednostavno zbog interesovanja koje se ima prema samoj Cerjanskoj pećini. ” – kaže Bulatović.

Dodao je i da će se sledeće godine raditi rekonstrukcija dela, neuralgičnih tačaka koje su problematične, a da će prva sredstva nakon toga  biti izdvojena i za potpunu rekonstrukciju puta i izgradnju nedostajućeg dela do samog Vizitorskog centra.

Takođe pročitajte

Bob Geldof poklonio svoju usnu harmoniku Nišvil muzeju

Nakon uspešnog koncerta na Nišvilu, slavni muzičar Bob Geldof poklonio je direktoru Ivanu Blagojeviću svoju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.