subota , 4 jula 2020

Vitezovi su ponovo među nama!

Novoosnovano Viteško udruženje Svebor pod imenom „Zatočnik“ iz Surdulice ima za da okupi pod svoje okrilje mlade iz ove sredine koji bi svoje slobodno vreme poklonili mnogim pozitivnim stvarima.

Viteško udruženje formirao je Arsen Andrić, član Upravnog odbora srpske Svebor organizacije, koji u svom rodnom selu Drainci ima ergelusa brdsko planinskim konjima i psima silvanima, inače ugroženim vrstama životinja.
“Naši članovi treba da žive u skladu sa viteškim načelima, poštujući sve norme civilizovanosti, usput se prepuštajući i učenju starih zanata i ljubavi prema ljudima, kaže Arsen.
Svojim sunarodnicima ovu ideju je predstavio 12. oktobra ispred Galerije kada je oko stotinak dece moglo da uživa u priči i druženju sa Andrijom Andrićemiz Vranja i Aleksandrom Stanojevićem iz Vranjske Banje,štitonošom i vitezom, koji su bili obučeni u svoje odore, a mogli su da isprobaju i osete i neke od viteških rekvizita.
Svoj doprinos promociji viteštva u Surdulici dali su Slađana Jovanović Vasić, glumica surduličkog amaterskog pozorišta „Barja“, i Dragan Milošević Buca, novinar i glumac iz Surdulice.

 

Takođe pročitajte

Olivera Nikolić laureat nagrade “Arhitekta Aleksandar Radović”

U petak, 26. juna u Nišu je dodeljeno četvrto po redu priznanje ”Arhitekta Aleksandar Radović”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.