Više od milion evra za komunalnu opremu

Opština Vlasotince nabavila je opremu za javno – komunalna preduzeća vrednu nešto više od milion evra. Čistilica, auto-smećar i cisterna tri su od pet naručenih vozila čije je ključeve predsednik opštine Bratislav Petrović uručio direktorima „Komunalca“ i „Vodovoda“, kako bi poboljšali kvalitet usluga ovih preduzeća.

Druga dva vozila, kanal džet i još jedan autosmećar stići će kasnije. Nadležni objašnjavaju da je javna nabavka sprovedena krajem prošle godine, ali da proizvođači takva vozila ne drže na lageru već ih prave nakon što dobiju posao na javnoj nabavci, te su i rokovi isporuke duži. Vozila su kupljena na lizing, sa rokom otplate od 60 meseci.
„Nabavili smo i tri podzemna kontejnera od kojih je jedan ugrađen u centru, a ostala dva će biti ugrađena u Vinogradarskoj ulici i na Trgu Dragoljuba Petkovića Stoleta. Ako ovome dodate opremu koju ćemo nabaviti preko projekta Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština vrednu 11,3 miliona, takođe za javno-komunalna preduzeća, onda dolazimo do sume od 132,6 miliona dinara koje ulažemo u komunalni sektor sa uverenjem da će nova oprema značajno poboljšati kvalitet usluga koje pružaju „Komunalac“ i „Vodovod“. Moja poruka direktorima i zaposlenima je da su uslovi sada znatno bolji i da usluge moraju da budu na višem nivou, rekao je Petrović.
Cisterna za pijaću vodu će Vodovodu mnogo značiti. Poslednja je kupljena 1988.godine i ona nije u funkciji tri – četiri godine. Značiće pre svega u letnjem periodu za snabdevanje žitelja brdsko-planinskih mesta koja nisu u sistemu gradskog vodovoda, a značiće i u poboljšanju nivoa higijene – rekao je v.d.direktora JKP Vodovod Zvonko Ilić.
Najveći problem „Komunalca“ je bio zastareli vozni park usled čega se, neretko, dešavao prekid u radu.
„Sa novim kamionima poboljšaćemo kvalitet usluge, isporučićemo kontejnere seoskim mesnim zajednicama u cilju zaštite životne sredine i poboljšanja kvaliteta usluga. Nedavno smo postavili podzemni kontejner, neko je bacio smeće na njega i to objavio, iako su pored bila dva prazna kontejnera, što smatram da nije u redu. Apelujem na građane i na komunalnu inspekciju da smo mi na zajedničkom zadatku, ne možemo samo mi da vodimo računa o higijeni već je to zajednički interes svih – rekao je v.d.direktora JKP Komunalac Bojan Mitrović.
Prošle godine nabavljeno je 130 novih kontejnera, koji će, uz reparaciju starih, biti raspoređeni i po seoskim mesnim zajednicama. Time će one biti uvedene u sistem odvoženja komunalnog otpada. U toku ove godine u planu je nabavka kanti za seoska domaćinstva i dodatni podzemni kontejneri, najavili su nadležni.

Takođe pročitajte

Vodič za preduzetnike: Kako uspešno proći test samostalnosti

Da li ste se ikada upoznali sa konceptom testa samostalnosti preduzetnika? Ako ste u svetu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.