sreda , 30 septembra 2020

Više od 60 volontera čistilo Nišku tvrđavu

U nedelju 23. juna od 10 do 12 sati u Niškoj tvrđavi organizovan je ITrash challenge, akcija prikupljanja otpada, koju je organizovala danska kompanija Better Collective.

S obzirom na to da su na akciju bile pozvane IT kompanije iz Niša i obrazovne ustanove koje školuju kadar koji će raditi u IT industriji, vođeni idejom da bi kao predstavnici IT sektora, koji se bave tehnologijama budućnosti, trebalo da budemo odgovorni i prema budućnosti našeg Niša i ljudi koji u njemu žive, događaj je simbolično nazvan ITrash challenge. ITrash challenge okupio je više od 60 volontera. Ekološkoj akciji, koja ima za cilj da podigne ekološku svest pridružili su se volonteri iz IT kompanija, Visoke tehnicke škole, udruženja Spektar i Biologijakp, ali i ostali građani koji su želeli da daju svoj doprinos u očuvanju životne sredine.

Prikupljeno je 30 džakova raznog otpada, a volonteri su ukazali na to da su očekivali manje smeća s obzirom na to da se radi o glavnoj niškoj turističkoj atrakciji.
Mnogi od njih žele da skrenu pažnju pušačima da ne bacaju opuske na zemlju, jer su primetili veliki broj istih pored staza.
Ovom akcijom želeli smo da damo doprinos gradu koji je nama pružio mnogo i u kome razvijamo svoje poslovanje i zapošljavamo skoro 100 ljudi. Hvala svima koji su se pridružili i zajedno ukazali na značaj zdrave okoline.”
Ovo je prva u nizu akcija u okviru društveno odgovorne kampanje “Better Niš” koju će sprovoditi danska IT kompanija Better Collective.

Takođe pročitajte

Guske su spasile Rim a ljute papričice….

Prvo je legenda a život je ipak nešto realnije i stalno od nas očekuje izazove …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.