sreda , novembar 13 2019
Početna / BIZNIS / Više od 128 miliona dinara Vlasotincu po projektima

Više od 128 miliona dinara Vlasotincu po projektima

Posredstvom ministarstava i kancelarija Vlade Srbije, u vlasotinačku opštinu u poslednjih godinu dana slilo se blizu 128 miliona dinara po osnovu raznih projekata.

Samo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u ovu opštinu došlo je 66 miliona za rekonstrukciju Tehničke škole,Doma zdravlja i osnovne škole u Boljaru.

Ministarstvo kulture odobrilo je projekat koji podrazumeva rekonstrukciju sale Kulturnog centra u iznosu od 26 miliona. Ministarstvo privrede dodelilo je 14,5 miliona za rekonstrukciju ulica Vuka Karadžića i Milorada Veličkovića kao i sa 1,3 miliona podržava izradu projektne dokumentacije za most u Konopnici. Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju sufinansira mere populacione politike u vlasotinačkoj opštini sa 13,2 miliona. Ministarstvo pravde odobrilo je 6,1 milion za unapređenje energetske efikasnosti vrtića Dečja radost, a posredstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za nabavku štandova za Vinski bal odobreno je pola miliona dinara.

“Svi ovi odobreni projekti direktna su posledica činjenice da smo spremili više desetina projekata, sa svim potrebnim dozvolama i da ih u trenutku raspisivanja određenih konkursa samo prilagođavamo zahtevima. To je i neka vrsta podrške Vlade za uloženi rad i trud jer smo postavili prioritete, napravili planove i uradili sve neophodne pripremne radnje kako bismo što više sredstava dobili iz republičkih izvora, odnosno kako bismo sredstva iz lokalnog budžeta usmerili na projekte koje republika ne finansira ili delom sufinansira – kaže pomoćnik predsednika opštine Vladimir Kocić.

On dodaje da u navedenim projektima ima i učešća opštine, ali da se veći deo sredstava dobija iz republike. Inače, samo od donacija je u ovoj godini u Vlasotince stiglo 20,2 miliona dinara – 13 miliona preko Evropskog progresa za izgradnju Prihvatilišta za pse i 7,2 miliona posredstvom Ambasade Japana za vozilo za JKP „Komunalac“.

Ne ide sve glatko, puno je poslova i puno izazova na svakom koraku, ali nam je važno da svaki dinar koji možemo, donesemo u Vlasotince i da to bude na dobrobit naših građana. S obzirom na to da trenutno imamo spremnih više od 70 projekata, očekujemo da do kraja godine dobijemo  i dodatna sredstva – zaključuje Kocić.

Takođe pročitajte

Najbolje od tradicije na drugom festivalu “Ukusi juga”

Više od 60 izlagača učestvuje na dugom festivalu hrane i pića Ukusi juga u Vlasotincu. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.