utorak , 27 jula 2021

Virtuelna poseta Velikom i Malom Sabornom hramu u Nišu

Svim zainteresovanim građanima omogućena je poseta dvema niškim svetinjama – Sabornom hramu Silaska Svetog Duha na apostole i starom Sabornom hramu Sabora Svetih Arhangela.

Virtuelna šetnja nastala je u čast obeležavanja 200 godina starog Sabornog hrama u Nišu, a u organizaciji Radija Glas Pravoslavne Eparhije niške.
Za izradu virtuelene šetnje zadužen je g-din Miroslav Ivanović, a materijal je nastao neposredno posle centralne proslave velikog jubileja malog Sabornog hrama.
Veliki Saborni hram u Nišu, do podizanja hrama Svetog Marka u Beogradu, bio je najveći Saborni hram u Srbiji, dok je stari Saborni hram u Nišu još od podizanja bio simbol nepokolebljive vere naroda  i želje da uprkos svim teškoćama podiže hramove.
U godini obeležavanja dva veka ove niške svetinje završena je kompletna restauracija hrama sa blagoslovom i uz zalaganje Njagovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija i veliki trud bratstva hrama, na čelu sa starešinom protojerejem-stavroforom Branislavom Cincarevićem.
Ovo istinsko duhovno blago naše bogospasavane Eparhije može se videti na ovom linku:
http://www.radioglas.rs/radioglas/panorame/01/

Takođe pročitajte

VRMDŽA FEST – priznanje za Ilketov film “Nije važno odakle sam”

Na petom internacionalnom festivalu turističkog i ekološkog filma VRMDŽA FEST održanog 24. jula u istoimenom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.