VINSKI BAL – sve mode prolaze, samo vino ostaje

Pod sloganom “Sve mode prolaze, samo vino ostaje”, 34. Vinski bal održaće se u petak 23.i subotu 24.avgusta. U okviru manifestacije u slavu vina i grožđa biće organizovan 4.međunarodni Salon vina.

Tako će posetioci moći da probaju i kupe vlasotinačka vina, ali i da vide ponudu drugih vinarija. U zabavnom delu programa , na Letnjoj pozornici prvog dana, u petak, nastupiće Leksington bend, a drugog dana, u subotu, Dragana Mirković. Oba koncerta počinju u 22 sata.

„Ove godine imamo malu izmenu u organizaciji. Neće biti male pozornice u bašti hotela Novi Zemun jer je taj objekat privatizovan. Sva dešavanja biće na letnjoj pozornici gde će biti postavljena velika bina, ispred SRC Vlasina. Vinski bal počinje u petak 23.avgusta u 15 sati vlasinskim kotlićem, gde ćemo ove godine, za promenu, kuvati vinogradarsku janiju, kako priliči Vinskom balu. Istog dana je i plivanje za vinsko burence – najavila je v.d.direktora Turističke organizacije Nataša Đokić Živković.

Kao predgrupa Leksington bendu, nastupiće Snap FM. Drugog dana održaće se i manifestacija Izađi mi na teglu, odbojkaški turnir, a otvaranje salona vina predviđeno je za subotu 24.avgust u 17 sati na stadionu Vinskog bala, pored reke.

„Biće prisutno 30-ak vinarija. Osim domaćih, imamo najave vinarija iz Makedonije, Crne Gore, Mađarske i Bugarske da će doći u Vlasotince. Potvrde učešća očekujemo ovih dana. Pored lokalnih vinara,koji su poslednjih godina osetno poboljšali kvalitet svojih vina, učešće su najavili i Tikveš Kavadarci, vinarija Bovin, vinarija „Zvonko Bogdan“ iz Subotice,  Aleksić iz Vranja i mnogi drugi. Dolazak su najavili i predstavnici svih vinskih viteških redova u Srbiji – rekao je Svetislav Petrović, zadužen za organizaciju Salona vina.

Od 19 sati u subotu sledi završno veče gde će biti proglašeni pobednici konkursa za najbolja vina, pesmu i karikaturu na temu vina i grožđa i za najlepšu devojku Vinskog bala. Ovi tradicionalni konkursi su u toku, a prijave se podnose Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince, koja je od ove godine organizator Vinskog bala, umesto Kulturnog centra. Detalji konkursa mogu se naći na sajtu opštine Vlasotince, na linku „konkursi“.

„Tradicionalna vinska svetkovina i ove godine odvija se uz  veliku podršku i pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, ali i svih ustanova i preduzeća koji su i do sada učestvovala u organizaciji. Iz budžeta je ove godine izdvojeno 4,2 miliona dinara – rekao je većnik zadužen za kulturu u opštini Vlasotince Zoran Stamenković.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo je ove godine manifestaciju Vinski bal  obezbeđivanjem 30 baldahina i trodimenzionalnih slova VINSKI BAL ,koja će stajati na brani. Prošle godine, ovo ministarstvo obezbedilo tzv.kapiju Vinskog bala i burad – stolove za salon vina, a godinu pre toga 20 drvenih štandova.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.