VINSKI BAL – ko su najbolji vlasotinački vinari?

Na završnoj večeri 35.Vinskog bala, koja je sinoć održana u dvorištu Kulturnog centra, proglašeni su najbolji vinari vlasotinačke opštine za 2021.godinu. U kategoriji najbolje tradicionalno belo vino, prvo mesto zauzelo je vino Saše Jovića, drugo je vino Sretka Jovanovića, a treće Zorana Popovića.U kategoriji najboljih tradicionalnih crvenih vina, po oceni žirija, najbolje je vino Novice Petrovića, drugo je vino Saše Jovića, a treće mesto pripalo je vinu Bratislava Ristića.
Od vrhunskih belih vina žiri je kao najbolje ocenio vino Novice Petrovića, drugo mesto je pripalo Novici Đokiću, a treće Draganu Pešiću. I u kategoriji vrhunskih crvenih vina, prvo mesto zauzeo je Novica Petrović, drugo Sretko Jovanović, a treće Katarina Marinković.
Važno je podržati domaćine koji godinama, kroz kulturu odgajanja vinove loze, prave dobra domaća vina i koji su uprkos nekim lošim i teškim vremenima opstali i danas. Kao vid podrške tim naporima, opština Vlasotince odvojila je za voćare i vinogradare u ovoj godini dva miliona dinara kroz subvencije – rekla je prilikom dodele nagrada direktor Turističke organizacije opštine Vlasotince Nataša Đokić Živković.
Nagrađena vina sinoć su bila izložena u, po mnogima, najlepšem ambijentu za vinske susrete, dvorištu Kulturnog centra, a kako uz dobro vino ide i dobra pesma, posetioci su mogli da uživaju u muzici Ansabla Groš iz Niša, na čijem je repertoaru bila uglavnom starogradska muzika.
Jubilarni 35. Vinski bal proslavljen je skromnije nego obično, zbog neizvesne situacije sa virusom korona, a domaćini su najavili da će sledeće godine biti novina u organizaciji ove manifestacije. Jedna od najvažnijih je promena termina održavanja – umesto krajem, trebalo bi da bude organizovan početkom avgusta.

Takođe pročitajte

Sezona suvih paprika traje cele godine – iskoristite ih

Paprika se od severa do juga Srbije priprema na najrazličitije načine. Naravno, suve paprike, kao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.