Vino od crnih ribizli nije MIT

Blagotvorno deluje kod teških infekcija kao što su upala pluća i bubrežne bolesti, ima vitamina i antioksidanata, uništava viruse gripa A i B ali njime možete jednostavno nazdraviti jer sadrži i 13,5  posto alkohola.

vino crna ribizla babusnicaVina od crnih ribizli proizvodi „Ribizla produkt“ čiji su vlasnici supružnici Milan Stanković i Mila Prljinčević-Stanković iz babušničkog sela Draginac a berbu iz 2014.godine predstavili su na prvom Salonu vina u Vlasotincu tokom manifestacije „Vinski bal“.vino crna ribizla babusnica naslovna

„Krenuli smo sa proizvodnjom pre tri godine i to sasvim slučajno. Milanov tast je napravio vino za svoje potrebe i primetio je da mu pomaže jer je imao probleme sa disanjem. Tako smo došli na ideju da pravimo vino koje je prošlo sva moguća ispitivanja. Dobro svojstvo ovog vina je što ništa ne gubi od svoje lekovitosti tokom prerade. Mogu ga piti čak i oni koji imaju visok krvni pritisak, trigliceride ali i asmatičari. Iako ima 13,5 posto alkohola jako je pitko. Bilo je zahteva da napravimo još dve varijante, sa jačim i slabijim procentom alkohola ali je ovo neka sredina, kaže Aleksandar Zdravković i dodaje da imaju spremnih hiljadu litara za tržište a da je još hiljadu i po litara u postupku „zrenja“.

vino babusnica crna ribizlaOn ne želi da otkrije tehnologiju, kaže da je slična kao kod vina od grožđa ali da opet imaju neke „svoje tajne“.

Stankovići crnu ribizlu gaje na 50 hektara ali su angažovali i kooperante koji su počeli sa sadnjom ove biljke. Prošle godine crna ribizla se otkupljivala za jedan evro po kilogramu ali je ove godine „pala“ na samo 50 dinara pa će velike količine ipak biti prerađene u vino.  Što i nije tako loše jer je ovo vino dobro za pamćenje, imunitet i koncentraciju.

Cena mu je 600 dinara za 0,7 l.

kontakt:065 5465933

 

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.