Vinarija “Aleksić” iz Vranja dobila priznanje u Dubrovniku

Na upravo završenom IV samitu preduzetnika „300 najboljih“ u Dubrovniku, dodeljene su nagrade „Stvaratelji za stoljeća“ najzaslužnijima za razvoj preduzetništva na području srednje i jugoistočne Evrope.Ukupno je predloženo 242 kandidata iz 8 zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Nemačka, Slovenija i Srbija). Nezavisni medjunarodni žiri, koji je u na kraju odlučivao o laureatima, sastvaljenje od ekperata za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i preduzetništvo iz 5 zemalja.

Konsultanti žirija su 4 doktora nauka. Jedna od nagradjenih je i vinarija Aleksić iz Vranja koja je dobila veliko priznanje za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za 2016. godinu.Nagradu u ime vinarije su primile Dragana Janjić i Maja Aleksic Ilic, suvlasnice vinarije.

Vinarija Aleksić je za prethodne 4 godine poslala 47 uzoraka na ocenjivanje, a čak 43 se vratilo sa medaljom. Osim medalja za kvalitet koje se povećavaju svake godine, vinarija je nosilac nagrade za najboljeg nacionalnog proizvodjačaod strane AWC iz Beča, kao I nagrade Žena zmaj za preduzetnički poduhvat.

Cilj projekta „ Stvaratelji za stoljeća“ je da javno odaje priznanje i široj javnosti skrene pažnju na uspešne preduzetnike – retke vizionare i lidere sutrašnjice čiji su rad, znanje i kreativnost utkani u temelje uspostavljanja i razvoja budućeg novog i boljeg društva u kojem živimo i radimo.

 

 

Takođe pročitajte

Boban iz Niša, jedan je od najvećih kolekcinara i uzgajivača kaktusa

U kaktuse se zaljubio pre tri decenije i ta ljubav samo raste jer je opčinjen …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.