Veliko interesovanje za predavanje Marka Burazora

Marko Burazor, naš istaknuti stručnjak iz oblasti komunikacije, marketinga i prodaje, održao je predavanje u Visokoj poslovnoj školi strukovnih Leskovac, na temu neverbalne komunikacije. Prema rečima predavača, 93% komunikacije se zasniva na neverbalnim oblicima komuniciranja, dok  samo 7% je zasnovano na  rečima.

Predavač je istakao da su „ljudi opterećeni  poslom, ispitima, problemima, pa zanemaruju neke stvari koje bi mogle da poboljšaju njihov kvalitet života. U svakodnevnoj komunikaciji, način na koji nas neko gleda dok razgovaramo, kako se rukuje sa nama, kako gestikulira, može mnogo reći o njegovom karakteru i odnosu prema nama. Mi to sve možemo da vidimo, ukoliko se fokusiramo i obratimo pažnju na ponašanje sagovornika.

Tokom dvočasovnog predavanja, Marko Burazor je govorio o  osnovnim principima neverbalne komunikacije. Stav, način rukovanja, sedenje,  su samo neke od situacija u kojima neverbalno, može prevagnuti nad verbalnim i opredeliti ishod komunikacije, bilo da je reč o ličnom živiotu ili poslu, pa su prisutnima ponuđeni i određeni alati za unapređenje iste.

Predavanje je pratilo preko dve stotine studenata, učenika i predstavnika privrede, a veliko interesovanje izazvale su i knjige predavača „Naučite jezik kojim ceo svet govori“ i „Neverbalna komunikacija – razlike među kulturama“.

Takođe pročitajte

Da li čistiji vazduh u kafićima „čisti“ i goste iz lokala

Sve učestalije najave da bi Srbija mogla zabraniti pušenje u zatvorenom uplašila je vlasnike ugostiteljskih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.