petak , 24 marta 2023

Veliki uspeh vlasotinačkih atletičara na Državnom prvenstvu – Dunji Petković SREBRO

U Atletskoj dvorani u Beogradu je održano prvenstvo Srbije u atletici na kome je učestvovalo  nekoloko stotina atletičara iz cele Srbije a mežu njima i sportisti iz AK “Vlasotince” koji su dostojno branili boje svog kluba.

U hodanju na 1.000 metara Dunja Petković je osvojila fenomenalno 2. mesto i srebrnu medalju, uz lični rekord 5:54.88, dok je u istoj trci Nina Đikić, koja je od skora počela sa hodanjem, osvojila 5. mesto sa vremenom 7:07.04.

U skoku u dalj, Bogdan Ilić je osvojio 9. mesto skokom od 4.38 cm.

Anđela Stanković se danas takmičila u možda najvećoj konkurenciji na ovom prvenstvu. Milimetri su je delili od visine 1.31cm što bi automatski značilo da je u konkurencijii za jednu od medalja. Na kraju je sa preskočenih 1.28 cm zauzela 7. mesto.

U hodanju na 1.000 metara u muškoj konkurenciji Vuk Cvetković je zauzeo 5. mesto rezultatom 8:10.82 a Pavle Veljković 6. mesto sa vremenom 8:10.83.

U bacanju kugle Marija Milosavljević je osvojila 9. mesto hicem od 7.19 cm oborivši sopstveni rekord jer do sada nije bacala preko 7 metara.

Milica Milenković je u skoku u dalj skočila 4.44 cm i za samo jedan jedini centimetar nije prošla u finale. Na kraju je završila takmičenje na 9. mestu.

Kako zimi nemaju ni one elementarne uslove, jer za normalno treniranje u zimskim uslovima rade u jednom delu teretane u kojoj deca vežbaju i za skok u vis i za dalj, za sprint, trčanje i  bacanje, a to je prostor od oko 10 metara kvadratnih, današnji rezultati izgledaju samim tim neverovatni. Ponekad bude i petnaestoro dece na treningu pa zbog prostora moraju da rade u grupama ali, kako sami kažu, i to im je dovoljno kad imaju volje i želje da napreduju.

“Žao mi je što Nikolina Filipović zbog prehlade nije mogla da učestvuje na Državnom prvenstvu. Takođe mi je žao što talentovana deca odlaze a da nisu ni pokušala da sebe iskažu jer smo imali izuzetno talentovane devojčice za sprint i hodanje, gde moje kolege treneri nisu mogli da veruju da su sa malo treninga postizale dobre rezultate, jer moj stil rada je da deca treba da zavole atletiku kroz lagane treninge i da završe sa razvojem – kazao nam je u razgovoru trener Predrag Filipović, inače četvorostruki učesnik olimpijskih igara. On je dodao da je  Teodora Filipovic je bila četvrta u hodanju na 1000m-6:05 ali da je u pitanju AK” Radnički” iz Niša.

Na kraju, ovo Državno prvenstvo je pokazatelj da se u klubu radi u pravom smeru i da su na pravom putu što se budućnosti atletike u Vlasotincu tiče.

 

 

 

Takođe pročitajte

Besplatan program za mlade talente u Nelt Grupi

”Dobar start“, talent program Nelt Grupe koji se već osam godina uspešno realizuje, od 2023. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.