Veliki skup reumatologa u Niškoj Banji od 10. do 12.maja

Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ će i ove godine organizovati simpozijum sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Zapaljenske reumatske bolesti“, koji će biti posvećen temama iz reumatologije. Simpozijum će se održati u terminu od 10. do 12. maja a pokrovitelj simpozijuma će biti Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Organizatori simpozijuma su  Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“, Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu, Udruženje reumatologa Srbije i  Reumatološka sekcija SLD.

Simpozijum ove godine ima međunarodni karakter, zbog učešća eminentnih profesora, reumatologa,sa Univerziteta Karolinska u Stokholmu, koji će nam preneti svoja iskustva u lečenju zapaljenskih reumatskih bolesti u Švedskoj.

Naučni odbor Simpozijuma osmislio je zanimljiv program značajne naučne i stručne vrednosti.Na ovogodišnjem Simpozijumu vodeći domaci i strani naučnici i stručnjaci će u okviru 27 predavanja po pozivu, kroz deset sesija, izneti najnovija iskustva i stavove iz reumatologije.Odabrani originalni radovi uz interesantne primere iz svakodnevne kliničke prakse, koji su prošli recenziju Naučnog odbora Simpozijuma, biće iznešeni u vidu usmenih izlaganja i postera. Tradicija ovog skupa podrazumeva i sastanak Udruženja obolelih od reumatskih bolesti uz predavanja lekara, koji će sa bolesnicima razmeniti iskustva vezana za kvalitet životai lečenje reumatskih bolesnika.

Iskusni predavači, dobro osmišljene teme predavanja po pozivu,originalni radovi kao i prateći program Simpozijuma, doprineće značajnoj razmeni iskustava i sticanju znanja i novih stavova u oblasti reumatologije.

 

Takođe pročitajte

Kvasac – superheroj dobrog ukusa!

Svaka vrsta ili soj kvasca ima svoje specifičnosti. Odabirom specifičnih sojeva i razvojem tehnika uzgoja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.