Večeras premijera filma “Lutajuća srca”

Dokumentarac o najpoznatijem niškom akustičnom sastavu iz sedamdesetih godina “Lutajućim srcima” većeras će zatvoriti 51.Festival glumačkih ostvarenja.

Nišlije će ga premijerno videti na Filmskim susretima. “Još malo”, “Jefimija” i “Putnik”, su pesme koje bude nostalgiju čak i kod publike koja nije ni bila rođena u vreme kada su nastala “Lutajuća srca”. Producent Oliver Paunović najavljuje da će film pratiti i disk sa pesmama ovog benda, a da je presudno za snimanje ovog filma bilo što balade “Srca” žive sve ove godine.

“Želeo sam da za njima ostane i dokumentarni trag u vidu ovog filma. “Lutajuća srca”, ali i sve Nišlije, zaslužuju jednu ovakvu priču.

Dokumentarac govori o tome kako su se upoznali i započeli saradnju članovi ovog trija, učešću na Omladinskom festivalu u Subotici, sve do perioda kada su postali poznati širom bivše Jugoslavije. Osim autentičnih sećanja članova benda – Spomenke Đokić, Milana Markovića i Miroljuba Jovanovića, u filmu govore i saradnici i savremenici “Lutajućih srca” – Zdravko Čolić, Kornelije Kovač, Vojkan Borisavljević, Bilja Krstić, Radoš Bajić, Rade Radivojević… Režiser je Vladimir Ristić, Boban Rajković je radio montažu, a snimatelj je Bojan Jovanović.

– Mislim da smo napravili film koji može da korespondira sa svima – mladim ljudima, ali i generacijom članova benda – kaže Ristić.

Takođe pročitajte

Projekcija niških filmova “Bekstvo” i “Kvo vadis” u NKC

Projekcija filmova nekadašnjeg Kino foto kluba “Film novosti” koji predstavlja treću generaciju Pionira filma u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.