Veče u znaku Mire Karanović i Hristine Popović

Treće večeri Filmskih susreta u Nišu dominirale su glumice Mirjana Karanović i Hristina Popović. Prikazan je film „Dobra žena“ koji je režirala i glavnu ulogu igra Mirjana Karanović dok je Hristina imala zapaženu ulogu u tom filmu ali i glavnu ulogu u ostvarenju Stevana Filipovića „Pored mene“.

Letnja pozornica je bila ispunjena skoro do poslednjeg mesta, iako je bilo hladno, a negde oko 20 časova je padala sitna kiša.

„Hvala vam što ste došli i što ste po ovako hladnom vremenu odgledali film na Letnjoj pozornici. Uživajte u ovom divnom festivalu, bićete u prilici da gledate još dobrih filmova – poručila je Karanovićka, nakon što se poklonila niškoj publici.

„Žao mi je što neću ostati duže u Nišu da se družim za kolegama i publikom ali me čeka snimanje filma u Skoplju. Kako starim sve nekako manje vremena ima a mislila sam da će biti drugačije, da ću imati manje obaveza. Nekada sam znala da više dana provedem na Filmskih susretima.

Tokom ovogodišnjih Filmskih susreta u zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 12 filmova. Četvrte festivalske večeri na programu su filmovi „Braća po babine linije i „Vlažnost“ u četvrtak „Smrdljiva bajka“, i „Inkarnacija“, a u petak „Otadžbina“ i „Pored mene“,

Odluku o tome ko su ove godine najbolji glumci, i ko će dobiti Gran pri, nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu- Carica Teodora i Car Konstantin, odlučiće će žiri kome predsedava glumica Sloboda Mićalović, a članovi su Kalina Kovačević i Tanasije Uzunović. 51. Filmski susreti počeli su 20. i traju do 26. avgusta na Tvrđavi u Nišu.

Takođe pročitajte

Slavimo raznolikost i kreativnost – modna revija učeničkih kreacija Umetničke škole Niš

Modna revija učeničkih kreacija Umetničke škole Niš održaće se u četvrtak, 16. maja od 18 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.