subota , 8 maja 2021

Veče sa Kolom srpskih sestara posvećeno ženi

“Nismo se umorile od rada jer to radimo iz ljubavi, reči su predsednica Kola srpskih sestara (KSSN) Ljiljane Stojanović kojim je otvorila druženje posvećeno prazniku žena.

Ljiljana je podsetila da Kolo živi već 116 godina.

“Sutra već posle ove večeri posvećene ženi odlazimo u Medveđi gde ćemo posetiti 5 porodica sa 52 deteta, i hvala Bogu da se negde ta deca rađaju. Zahvaljući vama mi smo stalno na nekom zadatku i nismo se umorile jer ste nam vi dragi projatelji vetar u leđa. KSS je ove godine u maju domaćin članica kolaiz 52 grada iz svih gradova  Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, iz evropskih gradova dobili smo neke potvrde i iz celog sveta. Niš će u maju mesecu biti centar sveta i zato ćemo se ponovo nekom od vas obratiti da nam pomognete a ja znam da vi to radite zaista sa radošću. Što kaže naš narod od postanka sveta do danas nijedna se žena nije obrukala ćutanjem pa nisam ni ja valjda, kazala je Ljiljana.

Književno poetski prikaz “Ona je izvor svih naših nadahnuća” priredile su članice kola Stanica Milošević I Mirjana Mladenović. Učesnici i učesnice Akademski plesni hor SKC i solistkinja Nina Miličević sa dirigentom  Ivanom Mirović. Devojke i momci koji su nam ulepšali ovo veče i vratili nas u neko lepo vreme naše mladosti su članovi drmaske sekcije Gimnazije Stevan Sremac sa profesorkom Danijelom Gašović. Učetvovali su i Miona Miljković, Anja Stojanović, Iva Petrović, Manuela Janjićijević, Pavle Lekić, Vasilije, Jovan, Jana Jovanović i Branka Petrović i dva predivna mladića koji su pevali persmu Bjelog Dugmeta “Ružica si bila jedna u mom vrtu.” 

Svoj doprinos dale su počasna članica Kola Dragana Jovanović   i stalni član  Narodnog pozorišta Stanica Milošević.

tekst i foto:Siniša Dimitrijević Sidži

Takođe pročitajte

Moli i Met – Iz Londona za Niš!

Jedinstvenost naše zemlje pri čemu mislimo na prirodu, istoriju, kulturu kao i na same gradove …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.