Miloš Milisavljević

Važno je pratiti san, a ne ići za zaradom

U okviru predavanja iz predmeta „Preduzetništvo“ na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, član Upravnog odbora SAM-a, Miloš Milisavljević, osnivač, Strawberry Energy, studentima je govorio kako se njegov studentski poduhvat realizovao u uspešnu svetsku inovaciju koja danas širom sveta čini gradske strukture „pametnijima“.

Miloš je osnivač inovativne kompanije koja razvija pametne gradske infrastrukture koristeći solarnu energiju, povezanost i relevantne lokalne informacije u javnim gradskim prostorima.

Milisavljević je na predavanju istakao da su uvek važni preduslovi za uspeh entuzijazam, ideja, snažna volja, kao izbor da radite ono što volite, da snažno verujete i da imate ekipu sa kojom sanjate svoj san.

Potpisivanje Memoranduma o saradnji SAM i Ekonomski fakultet

“Nisam otvorio firmu ni započeo posao jer sam želeo da budem biznismen, nego zato što sam imao ideju, vodilo me je to da imam dobar proizvod i samo sam gurao ka napred. Prve godine smo svi radili bez plata, a od prvih zarada smo ulagali u opremu”, rekao je Milisavljević na predavanju koje je organizovanu u okviru u okviru projekta „Cirkularne migracije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“ koji Srpska asocijacije menadžera realizuje uz podršku Vlade Švajcarske.

„Ključna stvar za svakog preduzetnika je da uvidi potrebu na tržištu“, rekao je Miloš i dodao:

„Ljudi iz nekog razloga imaju tendenciju da često komplikuju stvari. Birajte da radite ono što vam je zabavno, zanimljivo i što ćete voleti da radite. Jako bitna osobina je – koliko vam je stalo. Ukoliko vam nije dovoljno stalo do toga čime se bavite, bolje da odmah odustanete“.

Pre predavanja, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, prof. dr Tadija Đukić i izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović potpisali su memorandum o saradnji u okviru koga je i održano ovo predavanje.

Predavanja su deo šire inicijative u okviru koje će menadžeri, članovi Srpske asocijacije menadžera, držati predavanja na teme iz biznisa studentima na fakultetima u Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu, a u okviru projekta „Cirkularne migracije“ koji se realizuje uz podršku Vlade Švajcarske.

O SAM-u

Srpska asocijacija menadžera (SAM), je udruženje profesionalnih menadžera koje okuplja 450 članova, rukovodilaca uspešnih firmi i timova od više od 70.000 zaposlenih koji godišnje realiziju posao vredan 9 milijardi evra. SAM u svom fokusu ima profesionalni razvoj menadžera, afirmaciju, profesionalizaciju i promociju menadžerske struke, povezivanje menadžera i promociju najboljih poslovnih praksi, kompanija, odgovornog, etičkog i održivog poslovanja.  SAM je takođe usmeren i na kontinuiranu saradnju sa Vladom Republike Srbije i njenim institucijama putem zajedničkih aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje poslovne klime u Srbiji i unapređenje regionalne saradnje. Predsednik SAMa je Dragoljub Damljanović, a izvršni direktor Jelena Bulatović.

Takođe pročitajte

„Život je lep kada brinemo o planeti“ – Proglašeni pobednici LG likovnog konkursa za osnovce

Kompanija LG Electronics proglasila je pobednike velikog likovnog konkursa „Život je lep kada brinemo o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.