Važna informacija za sve koji planiraju da posete Tursku

Upoznati smo već svi sa zatvaranjem granica i pomeranja mnogih planiranih putovanja. Kako nam je izbor sve suženiji, Turska kao jedna od zemalja čije su granice otvorene za naše državljane je sigurno nekome u opticaju.

Ukoliko se odlučite da otputujete baš u Tursku, vrlo je važno da budete upoznati sa svim pravilima shodno situaciji koja je dotakla ceo svet.

Vlasti u Turskoj donele su odluku da ubuduće ne snose troškove lečenja državljana Srbije obolelih od korona virusa, što znači da svako ko nema uplaćeno socijalno zdravtsveno osiguranje sam snosi troškove obaveznog karantina i lečenja u bolnici.

Ta odluku je doneta ove nedelje, tačnije u sredu od strane vlasti u Ankari.

„Prvobitnu odluku, donetu krajem prošlog meseca, da ćemo sve koji dođu lečiti besplatno ako se razbole doneli smo da bismo privukli turiste“ – saopštila je vlada u Ankari.

Ono što se nudi kao potencijalno rešenje jeste i specijalno zdravstveno osiguranje kojim se pokriva i kovid-19 ali je cena ovog osiguranja znatno skuplja i njime bi u oba slučaja troškove lečenja ukoliko bude potrebno bi snosila osiguravajuća kuća.

Sada je izbor samo na Vama, ostati i letovati u Srbiji ili  ipak otići na 0bale Turske  koje zapljuskuju 4 mora: Crno more, Mramorno more, Egejsko more i Sredozemnog more.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.