Foto: Wizz Air

Vakcinisano 90% članova posade Wizz Air-a

Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, saopštila je da je do sada 90% članova posade vakcinisano, nakon 1. decembra kao roka za vakcinaciju letačkog i kabinskog osoblja ili njihovo redovno testiranje o sopstvenom trošku, osim u slučaju da su nedavno preležali kovid 19. Ovaj zahtev dodatno potvrđuje posvećenost ovog avio-prevoznika zaštiti zdravlja i bezbednosti putnika i zaposlenih.

Nakon što je Wizz Air u septembru saopštio da uvodi vakcine protiv kovida 19 za celokupno letačko i kabinsko osoblje, ova avio-kompanija može da potvrdi da je stopa vakcinacije veća od prosečne u većini zemalja u kojima posluje.

Ova politika nije obavezujuća, ali će članovi posade koji nisu vakcinisani morati sami da snose troškove testiranja od 1. decembra nadalje. Nevakcinisani članovi posade koji prilože dokaz o izuzeću od vakcinacije će moći redovno da obavljaju antigenske/PCR testove.

Odluka kojom se za osoblje uvodi obavezna vakcinacija protiv kovida 19 je zasnovana na istraživanjima koja pokazuju da je vakcina najefikasniji vid zaštite od ovog virusa. Wizz Air takođe organizuje redovne onlajn seminare i lične konsultacije sa virusolozima kako bi svoje osoblje edukovao o vakcinama i odgovorio na sva potencijalna pitanja zaposlenih.

„Drago nam je što možemo da saopštimo da je 90% našeg letačkog i kabinskog osoblja već vakcinisano. Na početku pandemije smo bili lideri u sektoru po pitanju strogih zdravstvenih i bezbednosnih mera jer u potpunosti razumemo odgovornost u pogledu zaštite osoblja i putnika na letovima umanjivanjem rizika od kovida 19, kao i ključnu ulogu koju vakcina ima u tome“, izjavio je Johan Ajdhagen, direktor ljudskih resursa u Wizz Airu.

Takođe pročitajte

Naša SELA – podrška ruralnom turizmu na jugu Srbije

U okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu promovisan je novi sajt www.nasasela.rs kao podrška ruralnom turizmu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.