ponedeljak , 28 novembra 2022

Uz asistenciju svetskih hirurga obavljene operacije u KC Niš

Uz asistenciju čuvenih svetskih hirurga Gregora Kimbahera iz Nemačke i Matijaza Varsića večeras je u niškom Kliničkom centru urađena laserska operacija diskusa i fiksacija kičme.

Zahtevne operacije na kičmenom stubu pod stručnim nadzorom kolega u Nišu obavili su profesori Neša Stojanović i Ivan Stefanović, a putem lajv prenosa, nju su u salama KC-a sposmatrali brojni lekari koji su za kolege iz inostranstva imali brojna pitanja.

Direktor Kliničkog cenrta Zoran Radovanović rekao je tom prilikom da je od velikog značaja da strani stručnjaci prenesu znanje i iskustvo lekarima u Nišu, koje je neophodno kako bi se pacijentima pružila bolja zdravstvena nega.

Veliki dan za Niš i za medicinu. Naši lekari su ovde, u salama prate prenos i uče od najpoznatijih spinalnih hirurga. Bitno je da mi ovde danas imamo najsavremeniju opremu i da nemamo čega da se postidimo. Tokom tri dana trajanja kongresa “Spinalna hirurgija u XXI veku – Savremeni koncept, kontroverze, perspektive” koji se održava u Nišu, biće prikazane sve nove tehnike. Za jedan deo operacija imamo kupljenu opremu, a ona će posle kongresa moći da se primenjuje u KC Niš” – rekao je Radovanović

Takođe pročitajte

Roma Company pomogla otvaranje trenažnog centra u domu Duško Radović u Nišu

Zahvaljujući donaciji Roma Company, Dom za decu i omladinu ‚‚Duško Radović“ u Nišu bogatiji je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.