Uspešan prvi niški Hackaton – Niš dobio nove suvenire

Tokom 32 sata pet timova su se nadmetali ko će osmisliti originalniji suvenir a pobedila je ekipa „Tvrđava“ kojoj je pripala novčana nagrada ali je za članove ovog tima najznačajnije što će njihova ideja „putovati“ svetom.

Privezak-lavirint sa motivima grada i 3D aplikacijom pobednik je prvog Mejkerskog Hackatona koji je tokom vikenda održan u niškom Deli centru. Takmičenje je u subotu u 10 časova otvorio direktor TON Uroš Parlić a nagrade je u nedelju u 17 časova pobednicima uručio Petar Bojović, dizajner TON.
Student Elektronskog fakulteta Nikola Dopuđ koji je i vođa pobedničkom tima priznaje da su mu privesci omiljeni suveniri i da ih kupuje uvek kada je u prilici.  Nikola je sa prijateljima Mladenom Đurićem, Mihajlom Savićem i Miljanom Jovanovićem otišao korak dalje pa su na poleđini postavili 3D aplikaciju koja najavljuje prvi sledeći kulturni događaj u gradu na Nišavi.

This slideshow requires JavaScript.

Drugu nagradu poneo je tim „Čegar“ koji je naprvio figuru „Niško“ koja objedinjuje muzičke festivale, Tvrđavu i spomenik na Bubnju a može se koristiti kao USB čitač. Zanimljiv je i prototip svećnjaka koji je najpre pazl a onda se dobija zanimljiva figurica koja može poslužiti kao svećnjak ili da se delovi poklone kao magneti.

„Već tokom noći videlo se da ćemo dobiti sjajne ideje za suvenir. Takmičarima nije bilo lako ali niko nije odustao. Većina se po prvi put susrela sa 3D štampačem, kaže Milan Babić iz Deli centra koji je organizator ovog takmičenja i dodaje da se ocenjivala funkcionalnost odnosno dizajn i lakoća izrade suvenira.

„Bilo je veoma napeto jer se žiri dosta lomio oko pobednika jer je i „Niško“ bio ozbiljan kandidat za pobednika, kaže Milan i dodaje je drugom timu pripala nagrada od 25 hiljada dinara a trećem 15 hiljada dinara. Takođe, dobili su i komplet karata za Nišville, Filmske susrete i Nisomniu.

Takođe pročitajte

Pažljivo čuvajte lekove u vrelim danima

Većina lekova ne podnosi temperaturu višu od 25 stepeni Celzijusa, pa letnje vrućine zahtevaju poseban …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.