Uspeh učenika škole iz Bučumeta na konkursu Privredne komore Srbije

U kategoriji Računarstva, učenici OŠ “Partizanski dom“ iz Bučumeta u opštini Medveđa osvojili su drugo mesto u kategoriji učenika 8. razreda. Svi učenici su dobili tablete (Lenovo) i diplome, a mentori zahvalnice.U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije (PKS) i Fondacija „Petlja“, raspisala je konkurs ,,Programiraj svoj uspeh“ za završne godine, 7. i 8. razred.

Konkurs je završen krajem nedelje i tim povodom je organizovano u Privrednoj komori Srbije u Beoradu, svečano uručenje nagrada i priznanja pobednicima, najboljim timovima sedmih i osmih razreda.
Na svečanoj dodeli nagrada prisutnima su se obratili predsednik Privredne komore Marko Čadež, direktor „Petlje“ i premijerka Ana Brnabić koja je pozdravila prvu generaciju svršenih osmaka koji su imali informatiku kao obavezni predmet. Govorila je o budućim ulaganjima u IT sektor i zahvalila nastavnicima kao važnim karikama u motivisanju učenika i strpljivom radu sa njima.

Među nagrađenima su škole iz svih krajeva Srbije, a nagrađivani su učenici 7 i 8.razreda (1,2 i 3. mesto).

U kategoriji Računarstva, učenici OŠ “Partizanski dom“ iz Bučumeta osvojili su 2. mesto u kategoriji učenika 8. razreda. Svi učenici su dobili tablete (Lenovo) i diplome, a mentori zahvalnice.

Nagrađeni učenici škole iz Bučumeta su: Savić Anđela, Stanisavljević Marina, Arsić Andrija, Stanimirović Veljko i Milenković Danilo.

Nakon dodele nagrada za učenike je priređen koktel u holu zgrade Privredne komore Srbije.

Takođe pročitajte

Vrtić “Maslačak” u Nišu u novom ruhu – donacija MK Group i AIK banke

Vrtić „Maslačak”, u okviru Predškolske ustanove Pčelica u Nišu, svečano je obeležio završetak radova koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.