četvrtak , 4 juna 2020

Upoznajmo svoje nasleđe-Tragovima Stevana Sinđelića

EU info Kutak Niš organizuje stručno vođenje i posetu Ćele-kuli i spomeniku na brdu Čegar.

Posetu će voditi Stanislav Pavlović, kustos Narodnog muzeja u Nišu. Posetioci će moći da čuju priču o važnom istorijskom periodu za Srbiju, Prvom srpskom ustanku, i značaju ovih lokaliteta za kulturno nasleđe Niša.

Sastanak grupe zakazan je za utorak, 16. oktobar u 17 sati ispred Ćele kule (Bulevar Zorana Đinđića 129). Obezbeđen je besplatan prevoz od Ćele-kule do Čegra i potom do centra grada.

Broj učesnika je ograničen pa je potrebno prisustvo najaviti mejlom na [email protected] ili telefonom na broj 018/254-461.

Ovo je jedna od poseta važnim lokalitetima i spomenicima kulture u Nišu koje će EU info kutak organizovati tokom Evropske godine kulturnog nasleđa u želji da se sugrađani bliže upoznaju sa istorijom i identitetom svog grada. Vođene posete se organizuju u partnerstvu sa istaknutim istraživačima sa idejom da ove aktivnosti doprinesu valorizaciji naseđa, da spomenici kulture postanu mesto okupljanja i kulturne razmene.

 

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope. #EvropaZaKulturu #EuropeForCulture

Takođe pročitajte

(NE)moguća misija profesorke Mirjane iz Leskovca

Ako je verovati Albertu Ajnštajnu da je  “obrazovanje ono što ostane nakon što zaboravite sve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.