Una iz Vranja šampion Španije u atletici

Nesuđena balerina Una Stančev (14) za samo godinu i po bavljenja atletikom postala je šampion Španije u kategoriji kadeta.
Una je kao beba sa roditeljima Danijelom i Bobanom stigla u Španiju a već od pete godine pohađala je časove klasičnog baleta ali je trenirala i ritmičku gimnastiku u klubu „Almuñecar“ gde osvaja vise medalja i priznanja.
Pre samo godinu i po dana odlazi u Nerju slucajno na atletski trening svoje drugarice i od tada se zaljubljuje u atletiku.
„Od tada do danas osvaja sve sto se u njenoj kategoriji moze osvojiti sa svojim trenerom Karlosom Salsedom. Najznačajnije je to što je četiri puta za redom šampion Andaluzije, zatim ekipni sampion Andaluzije, dva puta sa svojom seniorskom ekipom pobeđuje u Prvoj ligi i ulazu u ligu Honor, predstavlja više puta reprezentaciju Andaluzije u kategoriji kadeta i osvaja vise medalja na savezničkom nivou. Konačno, početkom jula postala je i šampion Španije u kategoriji kadeta. Preskočila 165 cm sto je za njemu starosnu grupu solidan rezultat i sve to posle povrede Ahilove tetive, kaže ponosni otac Boban Stančev koji je i sam nekada bio reprezentativac u džudou.
„Una je i odličan đak ali joj je zbog čestih odsustva sve teže da to postiže. Krade od svog sna da bi postigla sve da nauči, vele njeni roditelji koji su kao uspešni Vranjanci uspeli da se dokažu i na Pirinejskog poluostvru.

Inače, Boban je predavao na Učiteljskom fakultetu u Vranju a Danijela je radila kao laborant u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Jedan komentar

  1. Sve cestitke!
    Ponos i dika roditelja, uzor svoj deci!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.