Una iz Vlasotinca napisala najlepše pismo Deda Mrazu

Pošta Srbije proglasila je pobednike nagradnog konkursa „Piši Deda Mrazu“, dodelivši prvu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji Uni Gligorijević, osmogodišnjakinji iz Vlasotinca – za crtež devojčice u prazničnoj atmosferi doma, u kombinovanoj tehnici tempera i flomastera, saopštila je Pošta.

Njen crtež istakao se bogatstvom kolorita i detalja, kao i elementima ornamenta i stripa, naveo je žiri.

Inače, Una Gligorijević, učenica drugog razreda Osnovne škole „Siniša Janjić“, osvojila je ove godine čitav buket nagrada na različitim likovnim konkursima u Srbiji, što svakako predstavlja dobar povod za malu priču koju je na stranice Vlasinska vila podelila Tatjana Ilić.
„Interesovanje za crtanje ispoljila, je, kako kaže njena majka, veoma rano, od onog trenutka kada je naučila da drži četkicu…Uvek je nešto bojila, crtala, pravila figure od plastelina..i ta ljubav se nastavila i razvijala…U svom radu je od početka imala podršku i usmeravanje od strane roditelja i šire porodice, obzirom da je umetnost deo njihove priče…deda po majci je samouki slikar, deda po ocu, je u Vlasotincu poznat po svojim prevodima Jesenjina…tako da je očigledno umetnički gen imao uticaja i na formiranje male Une..
Prošle godine je prvi put učestvovala na likovnom konkursu „Dete je dete, da ga volite i razumete“, u organizaciji Narodne biblioteke u Vlasotincu i od tada niže uspehe…Tokom ove godine, ostvarila je veoma lepe rezultate na nekoliko likovnih konkursa…Na konkursu Dečjeg saveza Vranje, u proleće 2020., „Hristos voskrese, radost donese, ostvarila je drugo mesto, zatim na konkursu „Najlepša mama na svetu“, treće mesto, sledi nagrada za najbolji motiv, na konkursu „I like my bike“, u organizaciji udruženja Vlasinska vila i Balkan extreme team, pohvala na konkursu biblioteke „Radoje Domanović“, Leskovac na konkursu „Misli mi lete“, prvo mesto na konkursu „Moj grad živi“, u organizaciji Underground kluba, prvo mesto na konkursu Narodne biblioteke u Vlasotincu „Tvorcu azbuke, nacrtaj brke“ i poslednje u nizu, jesu čak dve druge nagrade na konkursu Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu, u okviru tema „Podrži dojenje“ i „Život bez duvana“.
Una u želji da unapredi svoj talenat, vredno radi, a pohadja i on line časove u likovnoj školi Devinči art. Želja joj je da crtanje usavrši tokom redovnog školovanja, tako da su za sada njene želje usmerene na grafički dizajn..
Inače, Unu odlikuju svestrana interesovanja, tako da osim crtanja, pohadja i pripremni razred Muzičke škole. Već tri godine trenira atletiku u AK „Vlasotince“, kod trenera Predraga Filipovića, sa kojim su nedavno organizovali humanitarnu akciju. Pored svega, Una dosta vremena provodi u prirodi, učestvuje u volonterskim akcijama, zajedno sa majkom je učestvovala u akciji „Očistimo svet“, a često i samoinicijativno čiste teren pored Vlasine, nedavno je pomogla i realizaciju akcije „Naša staza, naša oaza“.
Uni želimo da nastavi da kreira svoj dečji svet, satkan od mašte i lepih ideja, da gaji svoja interesovanja i talente i uživa u svom detinjstvu, koje je ispunjeno bogatim sadržajima i podseca na jednu raskosnu bajku.

 

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.