Umetnošću ka boljoj i lepšoj planeti

Udruženje “Štek House” iz Niša povodom obeležavanja Svetskog dana planete Zemlje, 20.aprila od 10h do 14h u parku Čair na prostoru Eko-učionice pored Dečijeg kulturnog centra, organizovaće javni događaj “Naša planeta naša odgovornost”.

Udruženje Štek Haus organizovaće niz aktivnosti koje za cilj imaju podizanje nivoa ekološke svesti, popularizaciju i jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine kroz kreativnost i edukaciju, i motivisanje građana da se aktivno uključe u borbu za zaštitu životne sredine. „Želeli bismo da istaknemo značaj mladih u oblasti zaštite životne sredine i da istaknemo da svako, na lokalnom nivou, može doprineti cilju očuvanja životne sredine.“ – kažu iz udruženja Štek haus.
Projekat “Naša planeta naša odgovornost” je do sada obuhvatio niške srednjoškolce u okviru fokus grupa na kojima su mogli da izraze svoje stavove na temu ekologije i zaštite životne sredine, kako oni vide goruće ekološke probleme i koje su njihove ideje za rešavanje problema. Drugi deo projekta je osmišljen u okviru kretivnog i umetničkog izražavanja na ovu temu.
Proslava dana Planete zemlje biće obeležena sledećim aktivnostima:
Grupa „Naslikam ti facu i telo“ će deci i mladima oslikavati lica ekološkim i prirodnim motivima svim metodom body paint-a, učenici srednje Umetničke škole Niš će raditi na oslikavanju platna-murala na temu ekologije sa našom mladom umetnicom Dunjom Ćirić. Slika će biti poklon udruženja Štek house Gimnaziji 9. maj iz Niša. Sugrađani će moći da ostavljaju poruke na velikom panou, a najmlađi sugrađani da više nauče o ekološkoj kulturi kroz informativne radionice sa recikliranim materijalima. Biološko društvo Dr Sava Petrović imaće niz edukativnih radionica na temu zaštite biljnog i životinjskog sveta. Gljivarsko društvo Niš imaće prezentaciju o jestivim i otrovnim gljivama.
U slučaju kiše, realizacija aktivnosti biće u holu Dečijeg kulturnog centra.
Projekat je finansijski podržan od strane Sekretarijata za zaštitu životne sredine Niš.

Fb event: https://www.facebook.com/events/363814650781415/
Link: https://www.facebook.com/shtekhouse/

O organizaciji:

„ŠtekHouse“ predstavlja multidisciplinarnu platformu sa ciljem unapređenja života mladih, podrške u realizaciji njihovih ideja, spajanje edukativne, kulturne, ekološke, stvaraličke ali i komercijalne aktivnosti. To podrazumeva organizaciju izložbi, predavanja, radionica, promocija, koncerata i edukativnih programa. Takođe se zalaže za umrežavanje mladih iz Niša sa mladima iz drugih gradova ali i državama u okruženju u cilju podizanja svesti i zagovaranja dijaloga na različite teme koje predstavljaju problem mladih na Balkanu. „ŠtekHouse“ promoviše pozitivnost, kreativnost, humanost, volonterizam, mlade i talentovane ljude.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.