Carica Jelena - slika za licitaciju

Umetnička slika sa likom carice Jelene na licitaciji LFN

Otvorena je nova licitacija Lokalne fondacije Niš, za ljubitelje umetnosti i ljude koji vole Niš. Mlada umetnica Stefana Stojković naslikala je namenski za LFN i poklonila za licitaciju umetničku sliku, svoj autorski rad, na kojem je u fokusu carica Jelena, majka Konstantina Velikog.

Licitacija je otvorena i odvija se isključivo na fb stranici LFN, a zainteresovani ponude mogu da daju do petka, 28. januara u 17 sati. Početna cena je 3.000 dinara. Novac prikupljen ovim putem ide u fond za podršku kreativnim i proaktivnim idejama Nišlija.

O autorki:
Stefana Stojković je iz Vranjske Banje, a u Nišu je završila osnovne i master studije istorije na Filozofskom fakultetu. Kroz slikarstvo povezuje ljubav prema umetnosti, istoriji i tradiciji Srbije, a na većini slika prikazani su motivi iz bogatog kulturno-istorijskog nasleđa srpskog naroda. Svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Nasleđe“ Stefana je realizovala maja 2021. godine u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ u Nišu. Na pomenutoj izložbi prikazani su srednjovekovni manastiri, kao i uticajne žene tog perioda.

Slika na kojoj je prikazana carica Jelena uramljena je, a dimenzije su 69x58cm.

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana. Trag fondacija duplira novac koji LFN obezbedi. U 2021. godini je podršku LFN dobilo već 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu.
Uskoro će biti raspisan i novi konkurs, za koji su pripreme u toku.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.