nedelja , 20 juna 2021
Licitacija - fotografija Slaviše Stankovića Zeke

Umetnička fotografija Slaviše Stankovića Zeke na licitaciji LFN

Fotografija ženskog akta iz bogate kolekcije poznatog niškog umetnika fotografije Slaviše Stankovića Zeke, nalazi se na novoj licitaciji koju organizuje Lokalna fondacija Niš (LFN).

Nadmetanje se, kao što je publika već navikla, odvija na fb stranici LFN, a ponude se mogu dati najkasnije do ponedeljka 17. maja u 12 sati. Početna cena je 4.000 dinara. Fotografija je odštampana na platnu, a dimenzije su 70x90cm.

Sredstva prikupljena na ovoj licitaciji, na drugim aktivnostima LFN, kao i kroz donacije pojedinaca, organizacija i kompanija biće vraćena lokalnoj zajednici tako što će na konkursima biti podržane najbolje ideje formalnih i neformalnih grupa građana u Nišu.

Slaviša Stanković Zeka je Nišlija koji se fotografijom bavi od 1989, a izlaže od 1997. godine. Umetnik je fotografije USUF-a (Udruženje samostalnih umetnika fotografije) od 2008. godine, a bio je foto-amater prve klase Foto saveza Jugoslavije.

Učestvovao je na više od sto izložbi u Srbiji i inostranstvu, dobitnik je oko 40 nagrada za fotografiju. Udruženje zanatlija Nišavskog okruga mu je dodelilo zvanje Majstora fotografije 1999. godine, a Foto savez Srbije ga je 2003. godine svrstao među deset najboljih umetničkih fotografa. Mnogobrojni radovi Slaviše Stankovića Zeke postali su sastavni deo muzejskih, galerijskih i privatnih zbirki u zemlji i svetu. Priznati umetnik fotografije za sebe kaže da je ovaj posao izabrao jer mu je to potrebno kao vazduh.

“Sve će se izmeniti kada se oslobodimo stida dok igovaramo reč ljubav! U njoj je prava umetnost. Eto… to je svo moje majstorstvo” poručuje Slaviša Stanković Zeka.

Lokalna fondacija Niš se zahvaljuje Ivanu Tošiću i radnji za uramljivanje i izradu umetničkih predmeta „Foto finiš“ iz čije kolekcije smo dobili ovu umetničku fotografiju.

Podsetimo, u martu je realizovan prvi konkurs LFN na koji je pristigao čak 61 predlog projekata. Selekcioni odbor je izabrao sedam predloga koji će biti podržani. Predstavnicima projekata uručeni su čekovi i oni ubrzo počinju sa realizacijom predviđenih aktivnosti.

Takođe pročitajte

EIB investira u bezbedniji vazdušni saobraćaj

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA d.o.o. (SMATSA), …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.