Umetnička atrakcija „Make Art from Škart“ u pešačkoj zoni

Deo pešačke zone u centru Niša od danas do 11. septembra pretvoren je u uličnu izložbu, gde će mladi umetnici, kroz postavku instalacija „Make Art From Škart“ pokazati kako oni vide svet bez duvanskog dima.

Umetnički radovi napravljeni su od predmeta koji nose jasnu poruku – pepeljare, upaljači i šibice nam nisu potrebni u budućnosti bez duvanskog dima, a posetioci takođe mogu da doprinesu donošenjem predmeta koje bi odbacili prestankom pušenja cigareta ili prelaskom na bolju alternativu.

Umetnički koncept je deo IQOS karavana „Zagrejani za naš grad“ koji ima cilj da upozna javnost sa vizijom budućnosti bez duvanskog dima i štetnim efektima sagorevanja. „Zona za zagrevanje“ otvorena je samo za punoletne posetioce.

Ključni problem kod cigareta je sagorevanje i stvaranje duvanskog dima u kome se oslobađa više od šest hiljada materija, od kojih se za oko 100 zna da su štetne i potencijalno štetne.

Uređaj IQOS, koji je baziran na tehnologiji zagrevanja duvana, ne stvara dim već aerosol, koji tako u proseku proizvodi 95 odsto manje štetnih sastojaka u odnosu na dim cigarete. To nužno ne znači i smanjenje rizika od 95 odsto. Ipak, nijedan proizvod ovog tipa nije bez rizika i sadrži nikotin, koji stvara zavisnost.

Takođe pročitajte

Šareni AVA svet se širi!

Na samom početku otvaranja našeg shopping parka, imali smo viziju kaleidoskopa – sveta boja i …