utorak , 17 maja 2022
Foto: Udruženje PIT

Ulična akcija Udruženja “PIT” – “Stop petardama-misli na nas”

Udruženje “PIT” iz Niša, organizuje 28. decembra u Obrenovićevoj ulici, akciju pod nazivom “Stop petardama-misli na nas” u cilju skretanja pažnje, podsećanja i edukacije o negativnim uticajima korišćenja pirotehnike koji se odražavaju na kućne i napuštene životinje.

Udruženje “PIT” pored svakodnevnog zbrinjavanja i pomoći koju pružaju napuštenim i ugroženim životinjama u niškom okrugu i ovog puta kao i svake godine želi da ukaže na problematiku pirotehničkih sredstava i fatalne posledice koje mogu nastati usled koriščenja istih.

Kako navode iz Udruženja, pored kućnih ljubimaca najugroženiji su ipak oni na ulici koji su usled ljudske nemarnosti i nebrige nezaštićeni. Akcijom koju će predvoditi volonteri Udruženja, želja je da se ukaže i podigne svest građana, a sve zarad dobrobiti životinja.

Naravno, ne smemo zaboraviti sve češće i ne tako retke slučajeve gde do posledice dolazi i kod ljudi, uglavnom kod dece i omladine.

Kao po običaju, novogodišnji praznici i veselja nažalost ne mogu proći bez buke petardi i vatrometa iako je to u većini zemalja zabranjeno zakonom i kažnjivo.

Sledeći put kada poželite da zapalite neki pirotehnički proizvod, setite se činjenice da svake godine usled te buke koja kod Vas povećava nivo serotonina je upravo isti razlog srčanog udara nekog nedužnog bića.

Takođe pročitajte

Prvih STO godina profesora Kerkovića

“Pravilno prenošenje znanja i iskustva pored talenta i rada najbitnija stvar u sportu, reči su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.