četvrtak , 26 maja 2022
foto Goran Marković

“Ulična akademija” Lazara Ristovskog pred leskovačkom publikom

Lazar Ristovski, proslavljeni glumac, reditelj, producent i pisac, predstaviće svoju novu knjigu “Ulična akademija” u okviru tribine “U krupnom planu” u Leskovačkom kulturnom centru (LKC) u petak, 3. marta u 19 sati.

foto Siniša Dimitrijević Sidži

O knjizi će govoriti mr Biljana Mičić, književni kritičar. Jedan od najpopularnijih domaćih glumaca svih vremena, Lazar Ristovski, govoriće tom prilikom i o svom sveukupnom stvaralaštvu, kao i o značajnim ljudima i događajima koji su uticali na njegovu karijeru. Razgovor vodi Ivana Ristić.

Lazar Ristovski rođen je 26.10.1952. u Ravnom selu u Vojvodini. Završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, igrao u preko 4000 predstava i imao 73 uloge u filmovima i TV serijama. Glumio je i u nekoliko filmova holivudske produkcije. Kao glumac je dobio skoro sve nagrade koje se mogu dobiti na ovim prostorima. Neke od nagrada dobio je i na evropskim festivalima.
Producirao je petnaest filmova i režirao Belo odelo i Bele lavove.
Napisao je i dva kratka romana: Belo odelo i Kako sam dobio Oskara. Prvu zbirku priča “Jednostavne priče” objavio je 2015. godine.

Takođe pročitajte

Gramophonedzie – Gost na zatvaranju besplatnih muzičkih radionica

Marko Milićević, muzički producent i DJ, poznatiji kao Gramophonedzie zatvoriće ovogodišnji ciklus BMR-OPEN SEASON radionica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.