nedelja , april 21 2019
Početna / BIZNIS / Udruženje Balkanac – Zajedničkim akcijama do uspeha

Udruženje Balkanac – Zajedničkim akcijama do uspeha

“Svaku inicijativu ili predlog mladih ljudi smatram dragocenom jer verujem da mladi mnoge stvari vide drugačije od nas starijih. Zato podržavam mlade koji se, poput vas, organizuju jer je to jedan od načina da se „čujete“ na svakom nivou” – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović u razgovoru sa članovima Međunarodne organizacije mladih Balkanac.

Članovi ovog udruženja su istakli da od starijih očekuju podršku.
Mi želimo da unapredimo društvo. Zastupamo tezu da je važno da mladi budu aktivni i da budu volonteri jer im tako stečeno iskustvo ništa ne može zameniti” – rekao je Jovan Stanković, glavni koordinator Udruženja Balkanac za jug Srbije, inače Vlasotinčanin.
Mladi danas, uglavnom, žele sve instant” – odmah neki uspeh i rezultat, dodao je predsednik „Balkanca“Nemanja Cvetković.
MI hoćemo da animiramo mlade, da radimo drugačije, da budemo u službi jednog društva. Postoji razvojni put u tom aktivizmu mladih koji svako, po meni, treba da prođe. Da pomognemo komšiji, da učinimo čistijim kraj u kome živimo i da sarađujemo sa mladim ljudima širom Balkana i Evrope. Treba da pokažemo da ovo nije „crna rupa“ već da ovde postoje mladi i vredni ljudi. Bez zajedničkih akcija nema uspeha” – zaključio je Cvetković.
Predstavnici Međunarodnog udruženja Balkanac su danas i sutra u Vlasotincu i Leskovcu gde su, između ostalog, planirali da posete srodna udruženja i organizuju tribine na temu omladinskog (ne) aktivizma.

Takođe pročitajte

Solarijumi zabranjeni za mlađe od 18 godina

MLAĐI od 18 godina prvi put ove godine neće pred leto moći “da nabace” bronzanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.