ponedeljak , septembar 23 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Učesnici besplatnih muzičkih programa Nišvilla 2017

Učesnici besplatnih muzičkih programa Nišvilla 2017

Ove godine u večernjim pratećim programima (od 19:30) na Open, Air, Youth i Kristina binama (u Tvrđavi) Nišville jazz festivala nastupiće 48 sastava iz Srbije, Kanade, Francuske, Hrvatske, Poljske, Švajcarske, Bugarske.

U kasnim popdnevnim satima, po tradciji biće održani i programi na Welcome i Jazz for kids binama. Svi ovi programu su besplatni.

Program na Open stage-u će u četvrtak 10. avgusta otvorićre novosadski sastav Gravy Tune, a nastupiće i Tim Group iz Smedereva, bluegrass kvartet iz Bugarske Lily on the west, a uz podršku Saveta za kulturu Kanade nastupiće kvartet koji predvodi kontrabasista Artie Roth. U petak će se predstaviti Creativo string Quartet iz Niša, Srđan Japan i Richard III iz Kragujevca, internacionalna postava Muhi Tahiri & Friends koja dolazi iz Švajcarske i beogradski sastav Bullet For A Badman. U subotu su na programu niški sastavi Tune i Jazz Addicts, beogradski irish-punk sastav Cassidy’s Brewery (kao izabrana grupa sa prošlogodišnje Kuršumlijske gitarijade) i Jazz Flood – sastav iskusnih beogradskih muzičara koji žive na različitim stranama sveta. Poslednjeg dana, u nedelju 13. avgusta nastupiće Špajz iz Kragujevca, beogradski flamenko sastav Pata Negra, Uroš Spasojević Projekat iz Valjeva i ponovo okupljeni niški kultni bend Arnold Layne & Alhemija.

Na Air stage-u (blues, country, dixie… orijentacije) prve večeri nastupaju niški sastav Kolege, Neđa & Srđan Japan jazz septet iz Kragujevca, Pilot Blues Band iz Valjeva i Blues Lady iz Subotice. U petak će se predstaviti The Gamblers iz Sremske Mitrovice, Tobacco Blues Band iz Banjaluke, doajeni ex Yu blues scene – beogradski Di Luna Blues Band i niški sastav The Sons. Niška grupa Dexter otvara program u subotu, a zatim slede nastupi Dixieland banda Čakovec, MT Blues Banda iz Šapca i Petting Blues Banda iz Novog Sada. Poslednje večeri festivala nastupaju Prljave Sestre iz Niša, Šinobusi iz Novog Sada, niški sastav Slide Ride, a program zatvara internacionalna postava Two Bags Bluesman koju predvodi pevač i usnoharmonikaš Slavko Jovanović.

Na Youth stage-u namenjenom mlađim muzičarima, a koji i ove godine pomaže Delegacija Evropske Unije u Srbiji, prve večeri će se predstaviti učenici Škole “Art Centar” & Prijatelji, multinacionaln sastav iz Bujanovca Strangers from South, Jevrem Ćosić Trio iz Beograda i niški sastav Epicoustic. Drugo veče otvaraju učenici Škole Olivera Katića “By Heart”, grupa iz Vranja Free Fours, niški sastav The Irish Clovers i Monsegur Jazz Sextet koji čine, članovi džez sekcije koledža iz istoimenog grada u Francuskoj.

U subotu nastupaju laureati Naissus gitar festivala održanog ovog

proleća, beogradski trio koji predvodi šesnaestogodišnja multitalentovana pijansitkinja i kompozitorka Katarina Kochetova (čiji otac sa svojim kvartetom nastupa u glavnom programu), beogradsko-leskovačka kombinacija studenata džeza Nikičić + Cvetković Quintet i trio koji predvodi velika nada poljskog džeza – pijanistkinja Aga Derlak (čiji je nastup pomognut od strane Ambasade Poljse i asocijacije „Jazz po Polsku“). U nedelju program otvara kuršumlijski sastav Ruke, a u nastavku programa nastupaju Bas i Stega iz Pančeva, sve aktuelnija Tamara Kezz i na kraju – još jedan sastav studenata džez odseka FMU u Beogradu – Nevena Pejčić Quintet.

Na Kristina stage-u uz neme filmove svake večeri će svirati pijanisti: Vladimir Jelenković, Bojan Cvetković, Leonel Terrancle, Zorana Lazarević i Aleksandar Stevanović.
Sastavi koji će nastupiti na Welcome stage-u (po dva nastupa svakog dana od 18:00, kod česme Kraljice Natalije ispred Tvrđavskog mosta) i poželeti dobrodošlicu posetiocima Nišvilla su: Monsegur Jazz Band, Katarina Kochetova Trio, Strangers from South, Nikičić + Cvetković Quintet, Blue Bosses Trio iz Niša, Škola “Art Centar” & Prijatelji i Irish Clovers.
Na Jazz for Kids bini u Tvrđavi nastupiće učenici niških škola muzike kao i mlađi polaznici Nišville workshopa, koji će se od 10 do 13. avgusta, od prepodneva do večeri održavati u Niškom Simfonijskom orkestru.

Takođe pročitajte

Književna kolonija Sićevo – Program

Književna kolonija “Sićevo” otvorena je juče, a mi vam donosimo program koji je predviđen za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.