Učešće Slobodne zone na forumu u Šenženu

Slobodna zona Pirot u;estvovala je u radu prvog  ekonomskog, trgovinskog  i kulturnog  Foruma  Šenžen   – CIEZ (Centralne i istočne evropske zemlje),  u  organizaciji  kineskog  saveta  za  promociju međunarodne trgovine.Cilj organizovanja Foruma je jačanje partnerstva sa zemljama CIE, kroz projekat „Jedan pojas, jedan put“, promovisanje ekonomske i kulturne saradnje, kao i povećanje obima trgovinske razmene.

Kina 2„Inače Šenžen je jedan od najvećih gradova provincije Guangdong, čija privreda se smatra među najuspešnijim u  Kini. Predstavlja najveću ekonomiju na subnacionalnom nivou u Aziji vrednosti 1,1 triliona dolara. Od foruma očekujemo uspostavljanje novih poslovnih kontakata i uspostvaljanje saradnje sa kineskim kompanijama., kažu predstavnici Slobodne zone Pirot, u okviru delegacije iz Srbije,  Zoran Petrović i  Aleksandar Simonović.

Oni su predstavili pogodnosti za poslovanje u Slobodnoj zoni Pirot i učestvovali u poslovnim susretima sa kineskim kompanijama. Tokom posete Šenženu, srpska delegacija je obišla i industrijsku zonu Qinahai i Clou Group.

Takođe pročitajte

Old Timer Fest sa više od 30 hiljada posetilaca-Točak razvoja manifestacionog turizma u Nišu

Povećanju turističkog prometa i broja noćenja u Nišu u junu ove godine doprineli su domaći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.