Učenici vlasotinačke škole “Siniša Janić” na 16. Međunarodnom Festivalu nauke u Beogradu

Tokom proteklih petnaest godina Festival nauke postao je najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope a cilj manifestacije je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i zabavna.
Na ovogodišnjem Festivalu nauka,  17. do 19. maja,  učestvovali su učenici Nikola Stanisavljević, Sergej Petrović, Jovan Jović, Lazar Stojković i njihovi nastavnici Dragan Golubović i Slaviša Šušulić.

Njihova postavka imala je dva rada, digitalni naučni film“Fizika kao bajka” i “Tolstojevi kosači”. “Fizika kao bajka” autora Slaviše Šušulića je trilogija paradoksalnih eksperimenata iz hidrostatike i priča o Čudaku koji živi u šumi i savetije svakog da pije čistu pijaću vodu.
“Tolstojevi kosači” je nova priča o velikanu koji se bavio istorijom, fizikom i matematikom, te je davne 1913. godine napisao svoju “Aritmetiku”. “Podršku i sponzorstvo za dolazak na Festivalu nauke dali su nam Opština Vlasotince, Turistička organizacija Vlasotince, Kulturni centar Vlasotince,  preduzeće AB KOP Vlasotince, Ruski dom iz Beograda i mnogobrojne institucije iz sveta nauke kao i pojedinci. Učenici, nastavnici i škola drugog dana festivala promovisani su u Ambasadore nauke, prenosi nam nastavnik Slaviša Šušulić.

Takođe pročitajte

Deca kao čuvari tradicije u varoši pod Oplencem

Kako smo sačuvali veru, čega su se igrala deca početkom XIX veka, šta se jelo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.