nedelja , 20 juna 2021
Foto: OŠ Branislav Nušić

Učenici OŠ ”Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi – 68 belih bagrema za “Đoletov park”

Juče je sve iznenadila i zatekla vest da je veliki umetnik, jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik Đorđe Balašević preminuo usled posledica korona virusa. U mnogim srcima bio je kao član porodice, na svim objavama širom interneta ali i spontanim okupljanjem u centru Novog Sada, plakala su sva Đoletova “deca”.

Tim povodom Marko Ristić, direktor OŠ ”Branislav Nušić” Donja Trnava u saradnji sa učenicima ove škole pokrenuli su akciju u kojoj će se posaditi 68 sadnica belog bagrema.

This slideshow requires JavaScript.

Ne verujem da medju nama (na ex Yu prostoru) ima nekoga ko nije bar jednom ljubio, plesao, tugovao, plakao, ludovao uz neku njegovu pesmu… makar se naježio.
S druge strane, imamo tu privilegiju da nam je dvorište već čuvena botanička bašta, o kojem su neki od vas pisali i snimali emisije i koja je zbog nekih sadnica poznata i van granica naše zemlje. Odlučili smo da posadimo 68 sadnica belog bagrema, madjarskog, onog o kom je pevao i da jedan deo dvorišta, gde ima mesta pretvorimo u Đoletov park. Razloga za ovo ima previše. O ekološkim i edukativnim ne moramo pričati, pored toga, odaćemo počast Balaševiću, svima koji su stradali od Kovida 19, imati zdraviji vazduh i svakako imati hladovinu gde će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubivati, voleti i učiti.

Kako ističu iz škole ”Branislav Nušić” sadnice će stići u toku nedelje, o čemu će naknadno obavestiti javnost.

 

Takođe pročitajte

Škola i udruženje – Zajedno za zajednicu

Članovi Udruženja Mladima na dar, u saradnji sa Tehničkom školom u Vlasotincu, napravili su 30 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.