Učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ pomažu vršnjacima

Na predlog Učeničkog parlamenta Gimnazije „Svetozar Marković“ biće organizovan turnir u malom fudbalu, a novac koji bude prikupljen od kotizacija ekipa namenjen je za pomoć talentovanim učenicima – “Ovim novcem mladi talenti će, između ostalog, moći da plate odlazak na takmičenja.” – kaže Danilo Đokić, predsednik Učeničkog parlamenta.

Učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu još jednom pokazuju da se nalaze na dobrom putu kada je potrebna nekome pomoć. Na predlog Učeničkog parlamenta ove gimnazije čiji je predsednik Danilo Đokić, učenik četvrtog razreda matematičkog smera, biće organizovan turnir u malom fudbalu, a novac koji bude prikupljen od kotizacija ekipa namenjen je za pomoć talentovanim učenicima, posebno kada odlaze na takmičenja. Nedavno se za pomoć oko organizacije turnira mladi Danilo obratio i načelnici Nišavskog upravnog okruga Dragani Sotirovski, a molba sa ticala slobodnih termina za utakmice u Hali Čair.

Planirali smo humanitarni događaj koji je namenjen mladima, a u pitanju je Humanitarni turnir u malom fudbalu koji bi se održao u Hali Čair, u martu. Na taj način bismo omogućili mladima da se i u zimskom periodu bave sportom, da pokažu svoje umeće na parketu, ali bi novac prikupljen na turniru bio namenjen mladim talentima.“ – kaže Danilo Đokić.

Prema njegovim rečima Učenički parlament ima saradnju sa Fondacijom „Zajedno za mlade“ dr Danice Grujičić sa kojom su već imali nekoliko zajedničkih akcija.

Novac koji sada prikupimo namenjen je svim mladim talentima sa teritorije Nišavskog upravnog okruga bez obzira u kojoj se opštini oni nalazili. Biće usmeren, uglavnom, za pokrivanje troškova odlaska talentovanih učenika na takmičenja jer je to za njih i njihove porodice, pa i same škole, uvek bio problem. Posebno je teško onim učenicima koji odlaze na međunarodna takmičenja za koja su putni troškovi visoki“ – objašnjava Danilo Đokić.
On je dodao da će samom Humanitarnom turnitu prisustvovati dr Danica Grujičić koja će, zajedno sa načelnicom Draganom Sotirovski uručiti medalje i pehare najboljim ekipama.

Inače, ovo nije prva humanitarna kacija koju organizuju učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.
Već smo stekli odlično iskustvo u oragnizovanju ovakvih turnira jer smo već organizovali turnir u košarci septembra tako da nam to nije strano.“- dodaje Danilo Đokić.

On dodaje da je Fondacija „Zajedno za mlade“ već finansirala odlazak mladih robotičara iz Užica koji su išli na takmičenje u Japan.
Sigurno će novac zatrebati i našim talentima, a mi želimo da budemo sigurni da možemo da im pomognemo, pa neka novac stoji na računu“ – zaključuje ovaj mladi gimnazijalac.

Takođe pročitajte

Danas je Svetski dan srca – “Srcem upoznaj srce”

Svetski dan srca se svake godine obeležava 29. septembra, a ove godine, odnosno danas se  odvija pod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.